Mali modri in mali rumeni

Vabljeni na brezplačno lutkovno predstavo 

Dolgi jeseni popoldnevi in večeri so kot ustvarjeni za uživanje ob kulturnih in drugih prireditvah. Ena od takšnih se bo odvila tudi takoj po jesenskih počitnicah, in sicer v torek, 8. novembra, ob 17. uri, v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah.

Takrat bosta namreč na oder domžalskega kulturnega hrama stopila »mali modri in mali rumeni« iz istoimenske predstave, ki jo izvaja Lutkovno gledališče iz Maribora pod taktirko režiserja Mihe Goloba. Lika iz omenjene predstave sta najboljša prijatelja, skupaj hodita v šolo, se igrata in zabavata. Ko se nekega dne med igro objameta, oba postaneta zelena in zato padeta v neutolažljivi jok. Ju bodo domači sploh še prepoznali, ko pa sta nenadoma čisto drugačna?

Predstava skozi dinamično igro postavlja v ospredje vprašanja o prijateljstvu, identiteti, sprejemanju drugačnosti in drugih podobnih vrednotah, ki jih poudarja tudi uveljavljeni mednarodni literarni festival Bralnice pod slamnikom, ki ga pripravlja založba Miš z Gorjuše pri Dobu.

In prav omenjena založba v okviru svojih pestrih festivalskih dogajanj podarja predstavo vsem mladim nadobudnežem iz domžalske občine pa tudi od drugje, ki bi radi v spremstvu staršev, starih staršev ali koga drugega odpotovali v svet lutk in zanimivih zgodb.

Predstava Mali modri in mali rumeni je primerna za otroke od petega leta starosti naprej, brezplačne vstopnice zanjo pa lahko že zdaj dvignete na blagajni KD Franca Bernika v Domžalah v času njenih delovnih ur.

Želimo vam obilo gledaliških užitkov!

Avtor: Vesna Sivec Poljanšek; Foto: B. Lah
Tagi