Lunina čarobna flavtica v izvedbi Orkestra flavt Glasbene šole Domžale

V petek, 31. maja 2019, je v osrčju gradu Tuštanj v izvedbi Orkestra flavt GŠ Domžale pod vodstvom prof. Andreje Marčun Kompan zazvenela glasbena pravljica Lunina čarobna flavtica.

Glasbena pravljica je v celoti, tako glasba kot besedilo, delo priznanega skladatelja in pedagoga Blaža Puciharja. Devetnajst nadobudnih flavtistk in flavtistov je izvedlo 11 skladbic z zanimivimi zvočnimi efekti, Lunino pesem pa je s svojim čudovitim in nežnim glasom ob spremljavi orkestra zapela Melani Benček.

Pravljica govori o dobrotljivi in neustrašni deklici Luni, ki se s svojo čarobno flavtico poda na zanimivo popotovanje, med katerim spozna nove prijatelje, ki jim pomaga v stiski, ti pa jo kasneje, ko se znajde v zmajevih krempljih, s skupnimi močmi rešijo ter ji vrnejo izgubljeno flavtico. Pripovedovalki napete zgodbe sta bili Ivona in Sofija Lederer, ki sta s svojo otroško interpretacijo izvedbi pravljice dodali piko na i.

Orkester flavt Glasbene šole Domžale pod vodstvom Andreje Marčun Kompan v letošnjem letu obeležuje 5. leto  delovanja. S svojimi izvirnimi nastopi vselej navduši. Tokratni nastop oz. projekt je bil nedvomno njihov presežek, ki si zasluži še kakšno ponovitev, saj je izvedba glasbene pravljice popestritev tako za otroke kot tudi malo starejše. Organizatorjem in nastopajočim je bilo naklonjeno tudi vreme, ki je po dolgem času dopustilo, da smo lahko v imenitnem glasbenem večeru uživali zunaj.

Avtor: Maja Keržič; Foto: FotoNemec

Tagi