Ljubiteljska likovna dejavnost se na ogled postavi

Likovno društvo Senožeti iz Radomelj je letos v Domžalah obogatil poletno dogajanje, ki so ga poimenovali »Poleti na paleti«. V mesecu juliju in avgustu so se v Galeriji Domžale zvrstile tri razstave likovnih del, danes dopoldne pa so na ploščadi pred Vele pripravili posebni kulturno-umetniški dogodek, s katerim so mimoidočim in obiskovalcem prikazali ljubiteljsko likovno dejavnost.

Mimoidoči in obiskovalci so lahko danes dopoldne v živo opazovali ljubiteljske likovne ustvarjalce pri njihovem delu ter se tudi bolj podrobno seznanili z likovnim ustvarjanjem. Marsikateri obiskovalec pa je tudi poziral ustvarjalcem za svoj portret. Ob tem pa so si lahko ogledali tudi razstavo Geometrija slike v Galeriji Domžale ter likovna dela članov društva, ki so bila razstavljena na ploščadi pred Vele. Za glasbeno popestritev dogajanja na ploščadi so poskrbeli člani glasbene skupine EBBY.

V sklopu akcije »Poleti na paleti« so se do sedaj v Galeriji Domžale zvrstile tri razstave: Tekst v podobi – izbor del s 3. državne razstave (JSKD), Jan Bernot – slike ter Geometrija slike – razstava del nastalih na likovni delavnici v Šmartnem (razstava teh del bo odprta do 18. septembra 2013, ogledate si jo lahko vsak dan razen ponedeljka od 10. do 12. in od 16. do 18. ure). Za zaključek akcije pa bo proti koncu meseca septembra sledila še predstavitvena razstava del Likovnega društva Senožeti iz Radomelj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi