Literarno popotovanje s Sašo Pavček in druženje s Ferijem Lainščkom

V okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom bodo v Knjižnici Domžale v četrtek, 31. januarja 2019, potekali kar trije literarni dogodki, ki jih popestrili trije zanimivi gostje. V svet pesmic bo otroke popeljala Tilka Jamnik, strokovnjakinja za mladinsko književnost, na literarno popotovanje se bodo otroci in starši podali s Sašo Pavček, za zaključek dneva pa bo potekalo še druženje s pisateljem, pesnikom, dramatikom in scenaristom Ferijem Lainščkom.

Tri vrane s platane

četrtek, 31. 1. 2019, ob 10. uri.

Tri vrane s platane in druge pesmice bomo brali in pripovedovali ob ilustracijah iz slikanic, morda tudi kakšno zapeli ali celo sami sestavili. V svet pesmic bo otroke vodila strokovnjakinja za mladinsko književnost, Tilka Jamnik.

Literarni dogodek je namenjen za organizirane skupine in izven. Priporočena starost: 4+.

Saša Pavček: RUMI in kapitan

četrtek, 31. 1. 2019, ob 17. uri.

Vabimo vas na literarno popotovanje po razburkanih vodah poguma, srčnosti in igrivosti, ki jih v otroški pesnitvi Rumi in kapitan mojstrsko združuje vsestranska umetnica Saša Pavček. Psička Rumi – junakinja današnjega časa – zmore rešiti življenja vojnih žrtev, očistiti zemljo in peti.

Pesnica bo ob spremljavi bogatih ilustracij slikarke Ejti Štih pesnitev interpretirala na njej lasten način in spregovorila o motivih za njen nastanek.

Vstop prost! Vljudno vabljeni!

Feri Lainšček

četrtek, 31. 1. 2019, ob 19. uri.

V okviru festivalskega dne, ki ga pripravljata MIŠ založba in Knjižnica Domžale, vas vabimo, da se nam pridružite pri druženju s pisateljem, pesnikom, dramatikom in scenaristom Ferijem Lainščkom. Poznamo ga kot enega izmed najbolj branih slovenskih pisateljev, saj je avtor mnogih uspešnic. Za svoja dela je prejel tudi številne nagrade. Pogovor bo vodila Cveta Zalokar. Večer bo avtor obogatil z branjem besedil iz svojega bogatega literarnega opusa.

Vstop prost!


Vsi trije dogodki potekajo v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom. Organizacija: Miš založba in Knjižnica Domžale.

Avtor: Knjižnica Domžale; Foto: Goran Antley; Knjižnica Domžale

Tagi