Kulturna društva se predstavijo: Ženski pevski zbor Trzinke 

Članice Ženskega pevskega zbora Trzinke so ljubiteljice slovenskih ljudskih in ponarodelih pesmi ter popevk slovenskih avtorjev, tudi v muzikalu Nune pojejo so se odlično znašle. V enemu letu delovanja so imele kar 28 različnih nastopov v domačem kraju in po Sloveniji. Umetniški vodja je Primož Leskovec. 

V sklopu dogodka »Kulturna društva se predstavijo«, ki potekajo v organizaciji JSKD Domžale in  Knjižnice Domžale so v  sredo, 30. januarja 2019, gostili članice dobro leto dni starega Ženskega pevskega zbora Trzinke, ki so se obiskovalcem predstavile z izborom slovenskih ljudskih in ponarodelih pesmi ter popevk slovenskih avtorjev.

V uvodu je vse zbrane in goste kulturnega dogodka pozdravil Matej Primožič, vodja JSKD OI Domžale, v nadaljevanju pa so se skozi besedo in pesem predstavile članice in njihov umetniški vodja Primož Leskovec. Za bolj podrobno predstavitev zbora in repertoarja pesmi, ki so jih prepevali, sta poskrbeli Mateja Cimerman in Dragica Kutoša.

O samih začetkih zbora so povedali, da se je vse skupaj zgodilo zaradi tega, ker je nekje nastala  vrzel, ki se je spremenila v izziv, ker pa se za izziv najde tudi »rešitve« so dekleta in žene v sredo 8. novembra 2017, ustanovile Ženski pevski zbor Trzinke. In to v Jefačnikovi domačiji v Trzinu. V hiši, kjer se je rodil prvi župan občine Ljubljana Ivan Hribar.

Trzinke pojejo na kulturnih prireditvah, na predstavitvah književnih del v knjižnicah, odprtjih razstav ali drugih dogodkih, sejmih, pripravljajo pa tudi presenečanja za slavljence ob rojstnih dnevih. Skratka, vsa dekleta in žene z moškim vodjem so zaljubljene v ljudske in ponarodele pesmi, rade pa prepevajo tudi  popevke. S predstavitvijo, ki si jo lahko ogledate v zgornjem videu, so dokazale, da jim petje res ni tuje.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi