Kulturna društva se predstavijo: Mešani pevski zbor Šentviški zvon

Na prvem letošnjem dogodku “Kulturna društva se predstavijo”, ki potekajo v organizaciji Knjižnice Domžale in JSKD, Območne izpostave Domžale, so v domžalski knjižnici gostili Mešani pevski zbor Šentviški zvon iz Šentvida pri Lukovici, ki je pred kratkim praznoval 30-letnico delovanja. V zboru prepeva 30 pevk in pevcev. Za njimi so številna druženja: vsakoletna Zvonariada, srečanje pevskih zborov Šentvidov Slovenije, redni božični in letni koncerti … Z različnimi tematskimi in slogovnimi koncerti želijo tudi v prihodnje poskrbeti za pestro glasbeno in kulturno ponudbo v domačem in širšem okolju. Njihov glas večkrat zazveni tudi izven slovenskih meja. Zbor od jeseni 2015 vodita Špela in Matevž Kink.

Dogodek je v polni dvorani domžalske knjižnice potekal v sredo, 15. januarja 2020. V uvodu je vse zbrane pozdravil Matej Primožič, vodja JSKD, Območne izpostave Domžale, ki je tudi napovedal goste, pevke in pevce Mešanega pevskega zbora Šentviški zvon, ki so pred kratkim ob 30-letnici delovanja priredili dva koncerta. Pevke in pevci Šentviškega zbora se ob prepevanju srečujejo, v tem pa je je tudi čar, saj jih poleg petja vežejo tudi prijateljske vezi, z nastopi izven svojega okolja pa spoznavajo kraje in znamenitosti drugih okolij.

Dogodek se je začel s predstavitvijo zbora, v nadaljevanju pa so se pevke in pevci predstavili z izborom pesmi, ki so jih pripravili za to priložnost. V vodenju zbora, na klaviaturah jih je spremljal Lovro Frelih, sta se pri pesmih izmenjavala Špela in Matevž Kink.  Ker je njihov repertoar pesmi izredno bogat, je bilo kar težko izbirati, kaj bodo zapeli, a vse, kar so predstavili, je bilo odlično izvedeno in pravi balzam za uho in dušo. Za to priložnost so pripravili tudi pregledno razstavo priznanj, fotografij in gradiva, ki bodo v Knjižnici Domžale na ogled še nekaj dni.

Pesmi so tako lahko dar tudi zaradi predstavitve talentov vsem prisotnim ter druženja in razveseljevanja sebe in drugih s svojim petjem. In tega, slednjega, je bilo na predstavitvi Mešanega pevskega zbora Šentviški zvon kar veliko. Zboru želimo še veliko desetletij petja, druženja, prijateljstva ter obiskovanja drugih krajev, saj to »drži pokonci« veliko zborov, ki jih Slovenija glede na število prebivalcev premore največ na svetu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi