Koncert v velikem slogu: Novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik

Simfonični orkester Domžale – Kamnik je v četrtek, 27. decembra 2018, s tradicionalnim novoletnim koncertom v Športni dvorani Domžale, ki je bil že 48. po vrsti, tradicionalno popestril praznično vzdušje v Domžalah. Letošnji  program je bil v znamenju operne glasbe, pri čemer so bili v ospredju odlomki iz opere Traviata Giuseppa Verdija, slišali pa smo lahko tudi glasbo Giacoma Puccinija, Camilla Saint-Saënsa, Jacquesa Offenbacha in Aleksandra Borodina.

Dirigent Slaven Kulenović je tudi tokrat spretno krmaril barko polno odličnih glasbenikov, ki so obiskovalcem Športne dvorane Domžale polepšali prednovoletni čas ter nas navdali z upanjem na boljše prihajajoče leto, ki se nezadržno približuje. Dve ure trajajoči koncert, ki ga je odlično povezoval Dejan Juravić, je bil razdeljen na dva dela z vmesno pavzo. Sta bila pa oba dela fenomenalna, saj so dolgi aplavzi med skladbami ter po podelitvi šopkov solistom, dali vedeti, da so bili obiskovalci z videnim in slišanim več kot zadovoljni.

Na tradicionalnem 48. novoletnem koncertu Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik, ki je letos drugič zapovrstjo potekal v sklopu Čarobnega decembra in sicer pod okriljem Službe za turizem Občine Domžale, je zazvenelo nekaj znanih melodij iz sveta operne glasbe.

Osrednje ime tokratnega sporeda je bil Giuseppe Verdi; spored so namreč prepletale arije in orkestrski odlomki iz oper Moč usode, Traviata in Rigoletto, slišali pa smo tudi arijo naslovne junakinje iz opere Samson in Dalila Camilla Saint-Saënsa, dva simfonična Intermezza iz Puccinijevih oper Manon Lescaut in Madama Butterfly ter Barkarolo iz Hoffmanovih pripovedk Jacquesa Offenbacha. Po podelitvi šopkov pevcem in dirigentu, aplavza ni hotelo biti konec, zato so za udaren zaključek dogodka  glasbeniki zaigrali še  Can Can iz Offenbachove opere Orfej v podzemlju in Polovski plesi iz opere Knez Igor Aleksandra Borodina. Simfonikom ki so nastopili pod vodstvom dirigenta Slavena Kulenovića, so se pri nekaterih skladbah pridružili solisti Mojca Bitenc (sopran), Sabina Gruden (mezzosopran) in Blaž Gantar (tenor), ki so s svojimi glasovi na noge dvignili polno dvorano obiskovalcev.

Dva odlična koncerta v dveh zaporednih dneh, ob dnevu samostojnosti in enotnosti je potekal božično-novoletni koncert Godbe Domžale, sta pustila velik pozitiven pečat. Zato hvala vsem glasbenikom za čudovita večera. Sedaj pa na zaslužen novoleten počitek.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi