Koncert muzikalov DO – RE – MI

Kulturno društvo Mlin Radomlje in Simfonični orkester Domžale-Kamnik vabita na koncert muzikalov »DO – RE – MI«, ki bo v soboto, 8. 6., ob 20. uri in v nedeljo, 9. 6., ob 18. uri v Kulturnem domu Radomlje.

Kdo ne pozna muzikala “Moje pesmi, moje sanje“, ki ga je napisala uspešna ustvarjalska dvojica, skladatelj Richard Rodgers in tekstopisec Oscar Hammerstein II? Predvsem film iz leta 1965 je bil tisti, ki se je vsem dodobra usidral v spomin in v srce.

Leta 2015 sta Kulturno društvo Mlin Radomlje in Simfonični orkester Domžale-Kamnik prvič sodelovala ravno pri odrski postavitvi prej omenjenega muzikala, zdaj pa bosta s koncertom muzikalov »DO – RE -MI – glasba, ki sta jo pisala Rodgers & Hammerstein« ponovno posegla v opus glasbe njegovih avtorjev.

Petra Čebulj (sopran), Zala Hodnik (sopran), Gaja Sorč (sopran) in Klemen Torkar (tenor) – premišljeno izbrana četverica solistov, ki ji glasbeno gledališče ni tuje, se bo ob spremljavi Simfonikov Domžale-Kamnik, pod vodstvom dirigenta Slavena Kulenovića, sprehodila skozi največje uspehe avtorjev: od njune prve kolaboracije, »Oklahoma!«, ki je bila ena izmed pomembnejših prelomnic v zgodovini muzikala, kot ga poznamo danes, do njune zadnje, »Moje pesmi, moje sanje«, ki je s svojo glasbo in zgodbo očarala ves svet. Vmes bodo na programu še muzikali »Vrtiljak«, »Južni Pacifik« ter »Kralj in jaz«, med njimi pa bo s povezovanjem spretno krmaril Nejc Lisjak.

Vstopnice za obe ponovitvi so že na voljo na www.mojekarte.si, na telefonski številki 051 351 629 (Nejc) ali preko e-naslova kulturno.drustvo.mlin@gmail.com. Vljudno vabljeni!

Tatjana Bonin

Komentarji uporabnikov
Tagi