Knjižnica pod krošnjami 

Ste že brali v hribih? Bi poskusili, se sprostili, doživeli nekaj novega? Od srede, 25., do ponedeljka, 30. julija 2018, vsak dan od 10. do 20. ure, vas Planinsko društvo Domžale vabi na doživeto branje knjig v Knjižnico pod krošnjami, ki bo potekala pri Domžalskem domu na Mali planini.

Mala planina je del največje visokogorske pašne planine na slovenskem, Velike planine.Ta slovi po prav posebni čarobnosti. Njen zaščitni znak so obširne pašne ravni s pastirskimi stanovi, številne vrtače, jame in brezna. Domžalski dom na Mali planini, ki so ga zgradili domžalski planinci stoji sredi visokogorske kulturne pokrajine Kamniško-Savinjskih Alp. Čeprav stoji na Mali, je dovolj velik za vaše udobno bivanje, radoživost in tišino. Z njim upravlja Planinsko društvo Domžale. Dom je odprt vsak dan.

Doživeto branje knjig v Knjižnici pod krošnjam pri Domžalskem domu na Mali planini bo potekalo v organizaciji Planinskega društva Domžale, gostinstva Ovijač in Zavoda Divja misel, kjer pravijo, da gre za aktivnost brez blišča in obljube avanture, a s toliko več pristnega užitka in sproščujočega šarma.

Čez drn in strn – pripovedovanje pravljic

V soboto, 28. julija 2018, ob 11. uri,  še posebej vabljeni z otroki. Zgodbe o navihanih živalih, iznajdljivih otrocih in skrivnostnih bitjih, ki rada vzamejo usodo v svoje roke, bo pripovedovala Katja Puntar.

Miha Ulčar; Foto: Planinsko društvo Domžale

Tagi