Knjižnica pod krošnjami in pravljice na Mali planini

Ste že brali v hribih? Bi radi doživeli sprostitev s knjigo v naravi? Od petka, 12., do ponedeljka, 15. julija 2019, vsak dan od 10. do 20. ure, vas Planinsko društvo Domžale vabi na doživeto branje knjig v Knjižnico pod krošnjami, ki bo potekala pri Domžalskem domu na Mali planini.

Doživeto branje knjig v Knjižnici pod krošnjam pri Domžalskem domu na Mali planini bo tudi letos potekalo v organizaciji Planinskega društva Domžale, Gostinstva Ovijač in Zavoda Divja misel, kjer pravijo, da gre za aktivnost brez blišča in obljube avanture, a s toliko več pristnega užitka in sproščujočega šarma.

Pastirica krav’ce pase in si dela kratke čase – pripovedovalski dogodek za družine

V soboto, 13. julija ob 11. uri pa na dogodek še posebej vabljene mlade družine, saj bo z vami pripovedovalka pravljic.

Pastirji in pastirice, ki so jim dneve zapolnjevali opravki pri živini in na tlaki, so našli čas tudi za nabiranje rož, poslušanje ptic, opazovanje oblakov, petje in za pravljice. Ljudske pravljice o velikoplaninskih divjih možeh pa belih dekl’cah bo na tratah ob Domžalskem domu pripovedovala Ivanka Učakar, doma iz Kamnika – babica, ki ima rada branje in pogovore o knjigah, še raje pa pripoveduje otrokom in odraslim.

Vabljeni na druženje ob knjigah in pravljicah pri Domžalskem domu na Mali planini!

Domžalski dom na Mali planini

Mala planina je del največje visokogorske pašne planine na slovenskem, Velike planine. Ta slovi po prav posebni čarobnosti. Njen zaščitni znak so obširne pašne ravni s pastirskimi stanovi, številne vrtače, jame in brezna. Domžalski dom na Mali planini, ki so ga zgradili domžalski planinci stoji sredi visokogorske kulturne pokrajine Kamniško-Savinjskih Alp. Čeprav stoji na Mali, je dovolj velik za vaše udobno bivanje, radoživost in tišino. Z njim upravlja Planinsko društvo Domžale. Dom je odprt vsak dan.

Miha Ulčar; Foto: Planinsko društvo Domžale

 

Tagi