Knjižni prvenec Nataše Kočar: “1001 gib orientalskega plesa”

Luč sveta je ugledal knjižni prvenec Nataše Kočar 1001 gib orientalskega plesa – priročnik za učenje in poučevanje osnov orientalskega plesa, ki jo je izdala v sodelovanju z društvom KUOD Bayani, ki je lani obeležilo 15 let delovanja. Njena knjiga je priročnik, ki je edinstven te vrste v slovenskem jeziku. Knjiga je hkrati izšla tudi v angleškem jeziku in je na voljo na Amazonu.

Knjiga 1001 gib orientalskega plesa, vsebuje različne ustvarjalne pristope k učenju in poučevanju osnovnih gibov in korakov, ki predstavljajo temelj orientalske plesne tehnike. V njej je opisanih veliko različnih namigov, nasvetov in anekdot iz Natašine šestnajstletne kariere plesne učiteljice. Knjiga je napisana kot nekakšen priročnik idej za vse, ki že plešejo in učijo, pa tudi za tiste, ki šele začenjajo z orientalskim plesom.

Nataša Kočar, ki je tudi predsednica KUOD Bayani (Kulturno umetniško orientalsko društvo Bayani), je po poklicu učiteljica. Že od malih nog je vključena v plesno šolo in od nekdaj si je želela postati plesalka in učiteljica plesa. Kot učiteljica se je večkrat preizkusila že v adolescenci, ko sta s prijateljico med šolskimi počitnicami vodili plesno šolo za otroke iz soseščine.

Ko je v času študija prvič začela obiskovati tečaj orientalskega plesa, jo je le-ta popolnoma prevzel, hkrati pa tudi kultura iz katere ples izhaja. Svojo ljubezen do orientalskega plesa, do nenehnega izobraževanja in strastno željo do branja literature, ki je na kakršenkoli način povezana s plesom, je počasi začela prenašati naprej. Po šestnajstih letih poučevanja orientalskega plesa izključno odraslih, je razvila svoj način poučevanja, ki se je izkazal za dobro prakso. V njihovem plesnem društvu, kjer deluje plesna šola, so se nekatere učenke navzele njene predanosti plesu in tudi same postale izjemne plesalke in učiteljice.

Več informacij o knjigi, avtorici in njenem delu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Miha Ulčar

 

Tagi