Knjiga Divja Klara ugledala luč sveta

Po tem, ko je sredi novembra izšel roman Divja Klara, smo sinoči v knjižnici Domžale tudi uradno doživeli predstavitev nove knjige Mateje A. Kegel. Zgodba neposredno opisuje odnos med moškim in žensko, razkriva resnično dogajanje na slovenski avanturistični sceni in je plod nekajletnega zbiranja pripovedi slovenskih deklet, ki jih je avtorica ujela v zgodbo glavne junakinje Klare.

»Ko smo se pogovarjali, kako bi naš projekt, Divjo Klaro obogatili, z njo nagradili tudi tiste, ki so redko nagrajeni, smo prišli na idejo in pripravili dobrodelno dražbo fotografij. Sredstva od prodaje bodo v celotni namenjena Zvezi prijateljev mladine Domžale,« je avtorica na predstavitvi napovedala dobrodelno akcijo, ki traja vse do 10. decembra, fotografije pa lahko kupite in darujete sredstva tudi vi – več informacij dobite na spletni strani www.matejine-knjige.si.

Nastop orientalskih plesalk plesne skupine Nižma

Na dogodku se je poleg literata Roka Brajkoviča, predstavila tudi orientalska plesna skupina Nižma pod vodstvom Mateje Pevec. V pogovoru z avtorico pa so tokrat sodelovali vrhunska strokovnjakinja za partnerske odnose, socialna delavka in terapevtka Alenka Berlot Košiček, profesorica socialne pedagogike, terapevtka in družinska mediatorka Lili Jazbec in profesionalni fotograf Marko Ocepek.

Beseda je tekla o partnerskih odnosih, kaj je danes drugače kot je bilo nekoč, ali je ženska enakopravna moškemu, ko govorimo o partnerskih odnosih. Odkrit pogovor je prinesla tudi tematika varanja v partnerskem odnosu, na omizju se je spregovorilo še o razlogih, zakaj do tega pride in o čustveni zrelosti partnerjev. Gostje so se v besedi sprehodili tako skozi teorijo, kot tudi prakso, odkrito spregovorili o svojih izkušnjah in vlogi terapevta pri svetovanju posamezniku ali paru.

  

Avtorica nove knjige Mateja A. Kegel in njeni gostje

Slišali smo tudi, da primarna družina predstavlja osnovno šolo odnosov med spoloma, kot je povedala Alenka Berlot Košiček, da moški pogosto izbirajo partnerico, ki je podobna njihovi mami in ženske partnerja podobnega očetu, pa se je strinjala tudi Lili Jazbec, medtem ko nam je Marko Ocepek predstavil pogled v življenje predvsem mladih v okolju, kjer se popolnoma sprostijo

Več o knjigi si lahko preberete tudi na spletni strani www.matejine-knjige.si.

 

Sicer pa je avtorica že napovedala nadaljevanje knjige, ki ga, kot pravi, zahtevajo tudi bralci, tako bo v času valentinovega izšlo nadaljevanje z naslovom Zaljubljena Klara. Še pred tem pa bo, že v mesecu decembru, izšel roman Recept za popoln umor.

  

Divja Klara v knjižni izvedbi

Z veseljem pa že čakamo naslednji izzid nove knjige naše Mateje!

Avtor: Miha Ulčar
Tagi