Kekec

Gledališka skupina učencev Glasserjeve kakovostne šole, Osnovne šole Preserje pri Radomljah je v petek, 29. novembra 2013, v Kulturnem domu Radomlje uprizorila dramsko predstavo za otroke z naslovom Kekec.

Polna dvorana otrok z starši je bila velika spodbuda mladim igralcem, ki so igro odigrali zelo dobro in kar je še pomembneje, s srcem. Kot je na koncu dejala režiserka predstave, profesorica slovenskega jezika in pedagogike Mateja Jerina, so si na vajah učenci nekaj prizorov izmislili kar sami in ker je dobro izpadlo vse skupaj, so jih vključili v igro.

In kaj je rdeča nit predstave?

Kekec užene Pehto. Ne verjamete? Ni treba. Povabite ga kdaj k sebi, pa boste videli, slišali in začutili, kaj se je dogajalo na planini. Če bi namreč poslušali Rožleta, bi bila Mojca še danes slepa deklica. Kekec pa Pehti zvito izmakne čarobne kapljice in potem … Oglejte si film in boste videli! In ne pozabite, da dobra volja je najboljša na vsej širni zemlji tej! Lica rdeča, smeh in sreča. To zaklad je; hej, juhej!

Gledalci so vseh 40 minut aktivno vključeni v predstavo, ki je nastala po istoimenski knjigi založbe Mladinska knjiga. Navdušila sta nas slikovita scena, ki sta jo naredila Maja Blažun in Ludvik Jenko in avtentični kostumi, ki si jih je omislila in naredila Mojca Zupančič. Glasbene vložke, posnete v studiu, sta za predstavo priredila Bernarda Rakar in Domen Kern. Svoje naredi tudi menjava svetlobe in teme, predvsem pa humor, prisrčnost in igralski talent mladih igralcev. Predstava je primerna za starost od 3 do 99 let …

Res smo se ob predstavi lepo zabavali. Nas starejše je poneslo v mladostna leta, otroci pa so uživali in odkrivali zgodbo …

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi