Kaj pripravlja kamniška kultura po karantenskem zatišju?

Dom kulture Kamnik v sodelovanju s kamniškimi kulturnimi akterji po karantenskem zatišju pripravlja pester kulturni program na različnih lokacijah v mestu. Z lokalnimi umetniki, mladimi glasbeniki in gledališčniki ekipa Doma kulture pripravlja program, ki bo tehnično izvedljiv na različnih lokacijah ter bo izveden v skladu z zdravstvenimi ukrepi in bo nagovarjal toliko obiskovalcev, kot bo v trenutku izvedbe dovoljeno.

Skupaj 11 prireditev, od koncertov, gledališča, filmske projekcije do pogovora o knjigah in pripovedovanja za otroke, nas bo opomnilo, da nas kultura povezuje in hkrati opominja, da potrebujemo tudi čas in prostor za druženje.

»Namen sodelovanja je povezati lokalno kulturo, ki je po pandemiji, tako kot ostale panoge, utrpela veliko izgubo. V Domu kulture Kamnik smo se zato odločili, da kamniški kulturi in umetnosti pomagamo živeti in se razvijati,« je povedala programska vodja Anja Koleša ter dodala, »veseli nas, da smo uspeli v tako kratkem času pripraviti kakovosten program, ki bo navduševal kulture željno občinstvo, ki si bo dogodke ponovno lahko ogledalo v živo. Zahvaljujemo se vsem koproducentom, ki so s svojimi idejami in predlogi prispevali k oživitvi kamniške kulture po karantenskem zatišju«.

Program so zasnovali v sodelovanju z MC Kotlovnica Kamnik, Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik, Samostanom Mekinje in Glasbeno šola Kamnik na različnih lokacijah v Kamniku: v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik, na dvorišču Samostana Mekinje in Korobača, v Gostilni Repnik in La Pinati – mehiški restavraciji.

Prvi v nizu dogodkov z občinstvom bo na velikem odru Doma kulture Kamnik oživil Kickoff Variete #4, dinamični gledališko-glasbeni dogodek v produkciji MC Kotlovnica, ki bo na sporedu že to soboto, 30. maja 2020, ob 20.00.  Za vse, ki bi želeli dogodek spremljati v domačem zavetju, se bo v vaše domove na spletnem prenosu družabnega medija Facebook (MC Kotlovnica) povezala tehnična ekipa Doma kulture Kamnik in MC Kotlovnica.

Vabljeni, da s svojim obiskom podprete kamniško ustvarjalnost, ki tudi v času karantene ni mirovala.

Nina Irt / ZTŠK Kamnik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi