Julija in Alfa Romeo v Mestni kino Domžale pripeljala ustvarjalce filma

Prejšnji teden so v kinematografih pričeli predvajati slovensko najstniško komedijo Julija in Alfa Romeo. Film smo si ogledali v četrtek, 24. septembra 2015, v Mestnem kinu Domžale, kjer je po projekciji filma potekal še pogovor z ustvarjalci filma. Tako so gostili režiserja Blaža Završka ter igralko Domžalčanko Katjo Škofic. Pogovor je vodil Jure Matičič, v pogovoru pa so sodelovali tudi gledalci.

Zgodba, ki naj bi prepričala mladostnike, govori o nepoboljšljivem najstniškem osvajalcu Tilnu, ki z lažmi in obljubami serijsko spravlja dekleta v posteljo. Nato se iskreno zaljubi v sošolko Saro. Tako nekako gre skrajšan opis zgodbe iz najnovejšega slovenskega celovečerca Julija in alfa Romeo, že drugega filma režiserja Blaža Završnika, ki se ga morda spomnite po njegovem prvencu Pot v raj (nagrada občinstva na Festivalu slovenskega filma leta 2014) ali kratkem filmu Nad mestom se dani (2012), za katerega je prejel Vesno za najboljši študentski film.

Završnik je prepričan, da slovenski film počasi, a vztrajno ponovno dobiva zaupanje gledalcev. »Največji izziv pri snemanju so bile avdicije, s katerimi smo prišli do zasedbe, ki nastopa v filmu, saj so bile dolge in naporne, a nam je na koncu uspelo sestaviti ekipo, ki se je nato odlično ujela,« pojasnjuje Završnik in dodaja, da je bilo še posebno zahtevno delo z amaterskimi igralci v časovno zelo omejenem snemalnem obdobju. Po njegovem je najpomembnejše sporočilo filma, da je prava ljubezen močnejša od vsega drugega …

Film si v Mestnem kinu Domžale lahko ogledate še danes v petek, 25. septembra in jutri v soboto 26. septembra 2015, obakrat s pričetkom ob 18.15 uri.

Več o pogovoru z ustvarjalci filma si lahko ogledate v zgornjem videu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi