Jubilejni koncert Godbe Domžale v Poletnem gledališču Studenec

Letos Godba Domžale praznuje 130 let delovanja. Vrhunec praznovanja se je odvijal v Letnem gledališču Studenec, v petek, 6. junija 2014, kjer so godbenice in godbeniki obiskovalcem pričarali nepozaben slavnostni koncert, ki je na noge spravil skoraj do zadnjega kotička napolnjen avditorij tega lepega, v naravi postavljenega gledališča.

Godbeniki, ki so bili za to slavnostno priložnost v novih, bolj elegantnih rdečih suknjičih, so obiskovalcem koncerta podarili tudi svojo novo zgoščenko, ki so jo posneli skupaj z glasbeniki, ki so kot gostje sodelovali na tem koncertu. Zvoke domžalskega pihalnega orkestra je s svojimi humornimi vložki akademski glasbenik in komik Tilen Artač.

Na začetku koncerta je vse zbrane pozdravil župan občine Domžale Toni Dragar, ki je ob tej priložnosti podaril godbi Domžale sliko. V nadaljevanju je nekaj besed spregovoril tudi predsednik Godbe Domžale Matej Primožič-Pato.

Godbenice in godbeniki so pod vodstvom dirigenta Damjana Tomažina in gosti, obiskovalcem koncerta predstavili novo zgoščenko in jim pričarali čudovit glasbeni večer. Z Godbo Domžale je najprej zapel Zoran Potočan, zatem pa s svojimi lepimi glasovi še Ajda Stina Turek, Eva Černe, in skupina Katrinas. Zaigrali so tudi solisti na tolkalih in najstarejši godbeni trio. Koncert so popestrile tudi brhke mažoretke iz Vukovarja, ki bodo tudi danes sodelovale pri povorki godb po domžalskih ulicah.

Obiskovalci so uživali v dobri dve uri trajajočem koncertu 60-članskega orkestra, ki so ga zaključili s skupnim pevskim nastopom skupine Katrinas, Ajde Stine Turek, Eve Černe in Mateja Primožiča.

Nepozaben glasbeni spektakel bo obiskovalcem še dolgo ostal v lepem spominu.

Več foto utrinkov iz slavnostnega koncerta si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi