Jubilejni 20. Etno Rock Festival v Domžalah

Letos bo Etno Rock Festival (ERF) zaradi jubilejne izvedbe postal dvodnevni. Dogajal se bo v petek in soboto, 26. in 27. avgusta in bo tudi letos postregel s pravo poslastico za vse ljubitelje etno rock glasbe, na katerem se bodo predstavile povabljene zasedbe, kot stalnica festivala pa bo nastopila tudi domača glasbena skupina Kontrabant, ki je mlajšim vzor in navdih s svojim dolgoletnim obstojem.

Vsako leto se zadnji petek pred začetkom šolskega leta zgodi, da se v Domžalah na Tuševi ploščadi zberejo skupine, ki razvnamejo staro in mlado. Etno Rock Festival je v teh letih postal izrazito domžalski festival, posebnost pa, da je po svoji vsebini in obiskovalcih vseslovenski, celo mednarodni. Osnovni cilj festivala je ohranjati slovensko ljudsko glasbo, negovanje slovenskega jezika, ustvarjanje poezije, poustvarjanje slovenske ljudske glasbe in z njo okužiti mlajše sposobne glasbenike in njihove glasbene skupine, da ta glasba prehaja iz roda v rod, ter ustvarjanje avtorskih del slovenskih glasbenikov.

Na letošnjem jubilejnem Etno Rock Festivalu bodo ponovno nastopila zanimiva glasbena imena. V petek se bodo na odru zvrstili DidiWa, Konrabant in Orleki, glasni in simpatični glasbeniki iz Zagorja ob Savi. V soboto pa v Domžale prihajajo Jeannette, Čedahuči in Vasko Atanasovski Trio.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv izvajalcev
Tagi