Jesenski koncert Ženskega pevskega zbora Društva upokojencev Domžale

V avli Osnovne šole Domžale je v petek, 15. novembra 2013, potekal Jesenski koncert Ženskega pevskega zbora Stane Habe, Društva upokojencev Domžale, ki je bil letos posvečen 10. obletnici smrti ustanovitelja tega zbora, nepozabnega glasbenika, častnega občana Občine Domžale, prof. Staneta Habeta.

Tako kot vsako leto, so pevke Ženskega pevskega zbora, Društva upokojencev Domžale tudi tokrat do zadnjega kotička napolnile avlo OŠ Domžale in skupaj z gosti zapele v spomin na prof. Staneta Habeta, poslušalcem pa so v ušesa in srce ponesli slovensko pesem in jesensko obarvano zgodbo.

Na koncertu so poleg Ženskega pevskega zbora, Društva upokojencev Domžale (Zborovodkinja: Marika Haler) še sodelovali: Otroški pevski zbor Domžalčki (zborovodkinja: Jožica Vidic), violinista Glasbene šole Domžale: Marjeta Banko in Gal Juvan (na klavirju Miran Juvan), Oktet MI (pevovodja: Miran Juvan), Otroški pevski zbor OŠ Rodica (zborovodja: Tomaž Habe) in Komorni zbor LIMBAR (zborovodkinja: Elizabeta Pirnat). Koncert je povezovala Draga Jeretina – Anžin.

Prof. Stane Habe, glasbenik in kulturni delavec, je s svojo bogato življenjsko potjo zapustil neizbrisno sled v Občini Domžale. Rodil leta 1920 na Vrhniki, od koder je v Domžale prišel leta 1952.
Bil je ustanovitelj in voditelj številnih pevskih zborov, v katerih je posebno skrb namenjal prepevanju narodnih in ljudskih pesmi. Več desetletij je prizadevno vodil Glasbeno šolo Domžale, ki je pod njegovim vodstvom dosegla lepe uspehe.
Za svoje prizadevno delo je bil odlikovan s številnimi priznanji. Leta 1993 je bil imenovan za prvega častnega občana Občine Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi