Izšla je septembrska številka Slamnika, ki ga najdete tudi na našem portalu

Izšla je septembrska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Od začetka letošnjega leta Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu, na katerem smo na prvi strani portala čisto na vrhu pripravili poseben zavihek – Glasilo Slamnik, možno pa si je ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2017 ter seveda že tudi novo septembrsko številko.

Ustanovitelj glasila je Občina Domžale. Izdajatelj glasila Slamnik je Kulturni dom Franca Bernika s sedežem glasila v Domžalah. Cilj glasila je objavljanje objektivnih in celovitih informacij o vseh področjih življenja in dela v občini Domžale.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu Domžalec.si in sicer v zavihku čisto na vrhu portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

ob začetku novega šolskega leta smo pod drobnogled vzeli problematiko šolskih prevozov. Zanimalo nas je, na kakšen način je zagotovljena varna pot v šolo učencem domžalskih šol, kakšno je sodelovanje med Občino Domžale, posameznimi osnovnimi šolami ter Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Domžale. Šli smo po poteh različnih govoric, mnenj, izkušenj, težav in dobrih praks domžalskih osnovnih šol, da bi preverili, kako ‚dobra‘ je zakonodaja v praksi in kako se v resnici izvaja praksa šolskih prevozov v naši občini. Moramo priznati, da smo naleteli na zanimive situacije, nekatere informacije pa so nas, iskreno, presenetile. Več si lahko preberete v tokratni Temi meseca.

V Velikem intervjuju smo k pogovoru povabili amaterskega igralca Janeza Hafnerja. Režiser, igralec in recitator po duši, ki je v svojem bogatem življenjskem opusu nanizal prek 560 različnih nastopov in upodobil več kot 80 različnih gledaliških likov, je za svoje obsežno in predano igralsko delo prejel številna priznanja, med drugim Linhartovo priznanje, bronasto in srebrno Kersnikovo priznanje in tudi srebrno priznanje Občine Domžale.

V Domžalah si lahko v teh dneh ogledate izredno zanimivo razstavo iz sveta žuželk, na kateri je predstavljenih okrog 50.000 primerkov žuželk iz domačih in eksotičnih krajev in velja za največjo razstavo žuželk v Srednji Evropi. O razstavi, ki je tudi zelo poučna in vredna ogleda, smo se pogovarjali s Stanislavom Gombocem, koordinatorjem projekta Svet žuželk.

Ker bomo v oktobru v Domžalah lahko prisluhnili Janiju Kovačiču, enemu najpomembnejših slovenskih kantavtorjev, ter samosvoji, šaljivi skupini Ana Pupedan, vam v kulturnem intervjuju predstavljamo pesnika Besnih pesmi ter se skozi pogovor sprehodili skozi zgodovino njegovega ustvarjalnega življenja.

Na športnih straneh je bil naš gost 17-letni lokostrelec Žiga Ravnikar, ki smo ga poimenovali kar Novi Robin Hood iz Nožic.

Želim vam prijetne jesenske dni.

Špela Trškan, odgovorna urednica
 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi