Izšla je novembrska številka Glasila Slamnik, ki ga najdete tudi na našem portalu

Izšla je novembrska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Od začetka letošnjega leta Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu, na katerem smo na prvi strani portala čisto na vrhu pripravili poseben zavihek – Glasilo Slamnik, možno pa si je ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2017 ter seveda že tudi novo novembrsko številko.

Ustanovitelj glasila je Občina Domžale. Izdajatelj glasila Slamnik je Kulturni dom Franca Bernika s sedežem glasila v Domžalah. Cilj glasila je objavljanje objektivnih in celovitih informacij o vseh področjih življenja in dela v občini Domžale.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu Domžalec.si in sicer v zavihku čisto na vrhu portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

ker je zadnji teden v novembru posvečen zmanjševanju odpadkov, vas tokrat z naslovnico nagovarjamo, da s ponovno uporabo starih predmetov, vsak po svoje prispevamo k boljši družbi. Gre za zavedanje, da česar ne potrebujemo več, ni odpadek, pač pa priložnost, da predmet v enaki obliki uporabi nekdo drug ali pa z manjšimi posegi dobi drugo življenje. Skupni akciji se je v petek, 24. novembra 2017, pridružilo tudi Javno komunalno podjetje Prodnik, ki je v središču Domžal postavilo prikaz predmetov, ki jih z nekaj obdelave, barve ali nadgradnje lahko ponovno uporabimo.

V velikem intervjuju smo tokrat dali besedo Mateju Ogorevcu iz Planinskega društva Domžale, ki pod okriljem komisije za gorske športe Planinske zveze Slovenije in pokroviteljstvom Občine Domžale v soboto, 2. decembra 2017, organizira prvo tekmo evropskega pokala 2017 v lednem plezanju. Poleg povabila k ogledu tekme nam podrobneje predstavi tudi dejavnosti planinskega društva, ki v svoje vrste vabi športnike vseh generacij.

Na področju športa ne moremo mimo slavnostnega odprtja Akademije Nogometnega kluba Domžale, ki bo pomemben mozaik pri razvoju novega rodu domžalskih in slovenskih nogometašev. »Osnovni cilj Mladinskega nogometnega centra Nogometnega kluba Domžale je ustvariti osebnostno in nogometno zrele nogometaše, ki bodo po končanem mladinskem stažu dorasli poklicnemu igranju nogometa v prvi ekipi Domžal in pozneje tudi na višji ravni v tujini,« so ob odprtju Akademije zapisali v Nogometnem klubu Domžale.

V Temi meseca predstavljamo skupino BNI Bistrica, ki združuje lokalne podjetnike, ki si z medsebojnimi priporočili pomagajo do novih poslovnih priložnosti. Spodbujajo tudi žensko podjetništvo, saj so v novembru pripravili Teden ženskega podjetništva, v času katerega so se lahko predstavile ženske podjetnice.

Na straneh kulture je bila naša gostja Sabina Burkeljca, knjižničarka na OŠ Rodica ter prejemnica priznanja slovenske sekcije IBBY promotorjem mladinske književnosti in branja za 2017.

Na straneh športa pa smo se pogovarjali s koreografoma Andražem Mrakom in Anjo Jurič o uspehih plesalcev Plesnega kluba Miki, ki so na letošnjem svetovnem prvenstvu na Češkem priplesali na sam vrh.

V rubriki Okolje pišemo o obnovi vodovodnega in kanalizacijskega sistema v naši občini. Do konca leta bo namreč v občini Domžale obnovljenih 5587 m vodovodnega omrežja. Vrednost del na vodovodnem in kanalizacijskem sistemu v letošnjem letu znaša približno 2,200.000 evrov.

Želim vam veliko radostnih trenutkov v prihajajočih prazničnih dneh,

Špela Trškan, odgovorna urednica
 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi