Izšla je nova številka Slamnika – september 2019

Izšla je septembrska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove septembrske številke v letu 2019.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove septembrske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

v začetku šolskega leta so Domžale postale bogatejše za novo pravljično-doživljajsko pot, poimenovano Pravljični Šumberk. Odprtje je potekalo v okviru Hroščkovega festivala, ki je v soboto, 14. septembra, Češminov park napolnil z otroškim vrvežem. Pravljični Šumberk je tako že četrta pot Pravljično-doživljajske transverzale po Slovenji, ki jo je v sodelovanju s službo za turizem Občine Domžale v domžalskem mestnem gozdu odprl zavod Škrateljc. O novi domžalski pravljično- -doživljajski poti smo se v tokratni temi meseca pogovarjali z Urošem Grilcem in Nino Peče Grilc iz zavoda Škrateljc.

Poleg nove pravljično-doživljajske poti se lahko Domžale pohvalijo tudi z novim muzikalom. Po uspehu muzikalov Moje pesmi, moje sanje, Annie, Pepelka in koncerta Hello, Dolly!, ki so jih uprizorili v zadnjih letih, vrhunska ekipa Kulturnega društva Mlin Radomlje tokrat predstavlja nekaj popolnoma drugačnega. Na odru Kulturnega doma Radomlje bodo v petek, 27. septembra, ob 20. uri premierno uprizorili muzikal Druščina, ki ga lahko podnaslovimo tudi glasbena komedija.

V velikem intervjuju smo k pogovoru povabili ravnateljico Osnovne šole Roje mag. Andrejo Škrlj. Osnovna šola Roje, ki deluje že 55 let, izvaja vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami. V času šolanja ne pridobijo veliko samo učenci, ampak tudi njihove družine. Za to so v prvi vrsti zaslužni prizadevni pedagoški delavci in strokovni sodelavci, ki otrokom vračajo vero vase, obenem pa še v dobro sveta.

Na straneh občinskega sveta si lahko preberete najnovejše informacije o aktualni prostorski problematiki Zdravstvenega doma Domžale, s katero se bo treba v prihajajočem obdobju tudi spoprijeti, da bo javnemu zdravstvenemu zavodu omogočen dolgoročni razvoj, zaposlenim pa ustrezni delovni pogoji. Ena izmed rešitev, ki je bila tudi predstavljena na zadnji seji, je širitev obstoječega zdravstvenega doma.

Na straneh Slamnika si lahko preberete tudi, kako smo obeležili svetovni dan Alzheimerjeve bolezni in kako otrokom pričarati čarobne jesenske dni. Poročamo tudi o najnovejših športnih dosežkih naših občanov in občank, pestrem dogajanju na področju kulture in o novicah, ki prihajajo iz naših vrtčevskih in šolskih klopi.

Vabljeni k branju Slamnika!

Špela Trškan, odgovorna urednica

 

Tagi