Izšla je nova številka Slamnika – oktober 2019

Izšla je oktobrska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove oktobrske številke v letu 2019.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove oktobrske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

čeprav ima kino v Domžalah že zelo dolgo tradicijo, smo 19. oktobra 2019 praznovali 10. obletnico Mestnega kina Domžale, saj je bila leta 2009 v domžalskem Kulturnem domu Franca Bernika po več kot 10-letnem obdobju, ko si Domžalčani in okoličani niso mogli v svojem okolju ogledati filmov, projekcija filma. Mestni kino Domžale je svojo ponudbo v zadnjih letih izjemno razširil – čemur je sledil tudi povečan obisk, ki je za ljubljanskim Kinodvorom drugi največji v slovenski nekomercialni kino mreži.

Oktober je tradicionalno mesec požarne varnosti, v okviru katerega potekajo številne aktivnosti, s katerimi se širša javnost seznanja z gasilstvom in tudi s preventivno dejavnostjo na področju varstva pred požarom. V občini Domžale javno gasilsko službo izvajata Gasilska zveza Domžale, v okviru katere deluje 14 prostovoljnih društev, ter poklicna gasilska enota Center za zaščito in reševanje Domžale. Da bi se pobližje seznanili z obema organizacijama in delom, ki ga opravljata, smo se v Velikem intervjuju pogovarjali z Matjažem Merkužičem, ki v obeh organizacijah opravlja funkcijo poveljnika.

Domžale so bile nekdaj znane kot obrtniško, podjetniško mesto. Želja po ponovnem preboju podjetništva v Domžalah je domžalsko obrtno-podjetniško zbornico spodbudila k organizaciji prvega festivala podjetništva, ki bo izveden pod sloganom Podjetništvo je doma v Domžalah in bo potekal med 4. in 8. novembrom v Domžalah. V tokratni Temi meseca smo se skupaj z direktorico Obrtno-podjetniške zbornice Domžale Karolino Kalan, njeno desno roko in prav tako mentorico mladim podjetnikom Mellanie Grudniik, ter podžupanjo Renato Kosec sprehodili skozi podjetništvo v Domžalah in spregovorili tudi o tem, kaj prinaša prvi podjetniški festival v naše mesto.

V Slamnikovi izvidnici smo se dotaknili bolj žalostnih zgodb človeške stiske. Raziskali smo, kakšno je življenje domžalskih brezdomcev, kako so pristali v objemu ulice in ali si kdaj opomorejo in se vrnejo v boljše življenje.

Na straneh športa pa vam predstavljamo 20-letno Lano Smolnikar, odlično domžalsko plesalko, ki je priplesala v sam evropski in svetovni vrh.

Lepo vabljeni k branju Slamnika.

Špela Trškan, odgovorna urednica

 

Tagi