Izšla je nova številka Slamnika – maj 2019

Izšla je majska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do aprila 2019 ter seveda že novo majsko številko v letu 2019.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu domžalec.si in sicer v zavihku na spodnji strani portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove majske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

nekatere slovenske občine svojim občanom že več let namenjajo prispevek ob rojstvu novorojenčka. Z letošnjim letom se jim je pridružila tudi naša občina. Tako so po novem starši otrok s stalnim prebivališčem v občini Domžale, rojenih po 1. 1. 2019, upravičeni do denarnega prispevka ob rojstvu novorojenčka, in sicer v višini 390 evrov bruto. Odlok uvaja izplačilo pomoči ob rojstvu otroka v obliki finančnih sredstev, namenjena pa je vsem staršem, ne glede na materialni položaj družine. V tokratni Temi meseca lahko izveste, kako uveljavljati pravico do denarnega prispevka v Domžalah.

V Velikem intervjuju smo se pogovarjali z domžalskim fotografom Andražem Gregoričem. V lanskem aprilu se je v Knjižnici Domžale predstavil s fotografsko razstavo Dogodki v občini Domžale, letos pa s fotografijami, ki so nastale znotraj projekta Ko bom velik, bom … Svoja dela je razstavljal na samostojnih in skupinskih razstavah ter prejel kar nekaj pomembnih nagrad.

Domžale pa so lahko ponosne tudi na Pio Lovrič, najboljšo Slovenko na mladinski svetovni teniški lestvici. V športnem intervjuju nam je zaupala svojo teniško zgodbo, pogovoru pa se je pridružil tudi njen dolgoletni trener Igor Ogrinc.

Na kulturnih straneh si lahko  preberete, kako je Godba Domžale počastila svoj 135-letni jubilej, pa tudi, kaj lahko pričakujemo na Slamnikarskem sejmu, ki vas vabi, da ga obiščete v soboto, 8. junija 2019, v Slamnikarskem parku. V Slamnikarskem muzeju pa so odprli razstavo o tovarni Toko, na kateri predstavljajo zgodovinski razvoj te mednarodno uveljavljene tovarne, ki je krojila mnoga življenja Domžalčanov. Razstava bo na ogled do konca letošnjega leta.

Letošnje poletje pa bo obarvano tudi precej športno. Tako zagotavljajo na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale, ki tudi letos pripravlja številne dogodke in animacije za športne navdušence vseh generacij. Tako vas 8. junija 2019 že vabijo, da se pridružite Pohodu ob reki, ki povezuje.

Špela Trškan, odgovorna urednica

 

Tagi