Izšla je nova številka Slamnika – januar 2019

Izšla je januarska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2018 ter seveda že novo januarsko številko v letu 2019.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu domžalec.si in sicer v zavihku na spodnji strani portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove januarske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

Domžale so lahko resnično ponosne na 13. festival gorniškega filma, katerega korenine izvirajo prav v Domžalah. Na letošnjem festivalu, ki ga vsako leto s ponosom podpre tudi Občina Domžale, si bo moč v domžalskem Mestnem kinu poleg nagrajenih filmov ogledati tudi filme z rednega programa festivala. Vabljeni, da se za nekaj časa tudi sami podate v svet, kjer čas teče drugače …

Februar je kulturno obarvan, zato je takšen tudi Veliki intervju, v katerem smo se tokrat pogovarjali z Jožetom Stražarjem Kiyoharo, na Švedskem živečim kiparjem, slikarjem in grafikom, ki izhaja iz Domžal. Na kulturnih straneh pa vam predstavljamo Bélo Szomi Kralja, ustanovitelja Kontrabanta, glasbene zasedbe, ki bo letos praznovala svoj 25-letni jubilej.

Ker se bliža čas zimskih počitnic, smo v Temi meseca za vas poiskali številne možnosti, ki jih ponujajo razna društva in organizacije v Domžalah, ki s svojo ponudbo omogočajo, da naši otroci počitnice preživijo na zabaven, poučen in kreativen način.

V Slamnikovi izvidnici smo raziskali ponudbo javnih del v Domžalah. V letošnjem letu se bo v takšen program za zmanjševanje brezposelnosti v naši občini lahko vključilo 18 oseb. O gospodarstvu v Domžalah in lastni pozitivni zgodbi je spregovoril Anton Sedeljšak, direktor podjetja Sam, ki v letošnjem letu odhaja v pokoj.

Novost tokratnega Slamnika je nova kolumnistka Lidija Bašič Jančar, terapevtka zakonske in družinske terapije, ki bo v rednih mesečnih kolumnah pred izziv postavljala naše odnose. Prav tako se bomo v nekaj nadaljevanjih ozrli v preteklost in osvetlili tri desetletja zabavnih ansamblov na Domžalskem.

Največji slovenskim kulturni praznik bomo počastili s slavnostno akademijo, v sredo, 6. februarja, v Kulturnem domu Franca Bernika. Vabljeni.

Špela Trškan, odgovorna urednica

 

Tagi