Izšla je nova številka Slamnika – december 2019

Izšla je decembrska številka Glasila Slamnik, osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove decembrske številke v letu 2019.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove decembrske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

praznični december je že v popolnem razcvetu. To je čas, ko Domžale še bolj zaživijo in se ovijejo v čarobno podobo. V letošnjem letu nam bo praznike in zadnje dni letošnjega leta popestrilo butično in praznično okrašeno Čarobno mesto v Slamnikarskem parku, z glasbeno akustično ponudbo, v okrašenih lesenih hiškah pa s praznično gostinsko in darilno ponudbo.

Za nami je še eno zanimivo leto, ki smo ga v Domžalah preživeli ob številnih zanimivih prelomnicah in dogodkih. Ker se spodobi, da ob koncu leta naredimo pregled vsega dogajanja, ki nas je bogatilo skozi 12 mesecev, smo tudi tokrat v Temi meseca zbrali nekaj dogodkov, ki so po našem mnenju zaznamovali iztekajoče se leto.

V Velikem intervjuju pa je že tradicionalno decembrski sogovornik župan Toni Dragar, s katerim smo se sprehodili skozi leto, ki se izteka in pogledali načrte za prihodnost. V decembru sta bili kar dve seji občinskega sveta. Občinski svetniki so odločali o nakupu strateških zemljišč v središču Domžal ter o proračunih za leti 2020 in 2021. Podrobnejše informacije si lahko preberete na straneh Občinskega sveta.

V rubriki Obrazi Domžal vam predstavljamo Marijana Vodnika, upokojenega arhitekta, ki se zadnjih dvajset let ukvarja z rezbarstvom. V tem času je svoja dela predstavil na več kot tristo samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji in izven meja, pohvali pa se lahko tudi z bogato zbirko z dleti izdelanih jaslic oziroma jasličnih motivov, ki je v tem času še posebno aktualna. Tudi Pogled na domžalsko preteklost je v znamenju praznikov, saj vam predstavljamo staro domžalsko tradicijo, izdelovanje ročno poslikanih papirnatih prtičkov za bogkov kot in kotne jaslice ter druge priložnosti.

Na kulturnih straneh pa je naša gostja mlada Domžalčanka, čelistka Vita Peterlin, ki je junija 2017 z odliko diplomirala v Gradcu, trenutno pa opravlja magistrski študij pod mentorstvom prof. Enrica Bronzija na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Prisluhnili smo ji lahko tudi v Domžalah, kjer se je v oktobru skupaj z Ruskim komornim filharmoničnim orkestrom Klassika ter še z dvema solistoma, Majo Gombač in Simonom Petkom, predstavila domačemu občinstvu v Kulturnem domu Franca Bernika.

Želim vam lepe praznike, obdane s toplino in srčnostjo, ter vse dobro in srečno v novem letu 2020!

Špela Trškan, odgovorna urednica

Tagi