Izšla je nova številka krajevnega glasila Ogledalo, ki si ga lahko ogledate tudi na našem portalu

Tudi letos je Turistično društvo Radomlje s podporo Krajevne skupnosti Radomlje pripravilo in izdalo tradicionalno decembrsko številko krajevnega glasila Radomeljsko gledalo, ki so ga krajani Radomelj pred božičnimi prazniki prejeli v svoje poštne nabiralnike. Novo Ogledalo prinaša sveže informacije iz življenja in dela v Krajevni skupnosti Radomlje.

V novi številki krajevnega glasila Radomeljsko ogledalo, ki ga je pripravila pomlajena uredniška ekipa, ki je prinesla svežino, oblikovno in vsebinsko popestritev, kvaliteten tisk na naravi prijaznejšem papiru, si lahko preberete prispevke o najpomembnejših dogodkih, ki so se v Radomljah odvili v letošnjem letu. Svoje delovanje predstavljajo tudi krajevna društva in organizacije, ki so tradicionalno zelo aktivna, saj skozi vse koledarsko leto poskrbijo, da se v Radomljah nekaj dogaja, saj je izvedenih prireditev, večina od njih pa je prerasla v že tradicionalne letne prireditve. V novem Ogledalu so predstavljene tudi vse investicije, ki so bile v letošnjem letu izvedene v Krajevni skupnosti Radomlje in investicije, ki so v teku.

Ogledalo vas bo popeljalo na Poučno okoljsko pot Blata – Mlake, kjer Turistično društvo Radomlje od leta 2016 sodeluje z Občino Domžale pri njenem urejanju. Omenjena poučna okoljska, ki je med Radomljani in ostalimi obiskovalci vsako leto bolj priljubljena, tako za opazovanje in doživljanje narave ter njenih procesov, kot tudi za sprehode ob žvrgolenju ptic, podrobneje predstavlja močvirnati svet Blat in Mlak, poplavni gozd, črne jelše, šotne mahove, rastline ter živali, ki jih najdemo v neposredni bližini ribiškega bajerja.

V intervjuju z domačinko Tinkaro Koleša, ki je že dvanajst let zaposlena v Centru za mlade Domžale, zadnjih pet let pa ga tudi uspešno vodi, boste izvedeli vse o delovanju Centra za mlade Domžale, njegovem namenu, aktivnosti ter tudi komu je ta center namenjen in kakšno dodano vrednost prinaša za mlade.

V Radomljah in okolici imajo številne uspešne ljudi, tudi družine. Ena od njih je družina Pilih, kjer sta poleg sina Arneja in hčerke Vite, v šport zaljubljena tudi starša mami Alenka Pustotnik in oče Tomaž Pilih. V pogovoru z družino Pilih boste izvedeli, da njihovo družino povezuje šport, tako vsebinsko kot organizacijsko. To je njihov posebni skupni čas, ki včasih odpira številna vprašanja, povezana s športom in življenjem.

Ker je kultura pomemben del našega vsakdana, je seveda v Ogledalu prostor namenjen tudi kulturi, tokrat oblačilni dediščini, ki je kljub naši majhnosti silno pestra in raznolika in je v preteklosti vplivala na različna dogajanja v kulturi oblačenja, folklori, gledališču in raznih drugih vejah umetnosti. V prispevku Kočemajka Veronika Pogačar predstavlja razstavo »Prišla je na kant, a je nosila gosposki gvant«, s katero je marca letos v KD Radomlje želela pokazati posebno žensko oblačilo KOČEMAJKO, ki je v začetku predstavljala domače delovno oblačilo kmetic in preprostih žena. Narejena je bila iz domačega platna, raševine in sukna.

To pa seveda še ni vse, kar prinaša novo Ogledalo, zato ga čim prej še sami prelistajte in se prepričajte, kaj je novega in kaj vse se je letos dogajalo v Radomljah.

Ogledalo si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Ogledalo
Tagi