Izšla je marčna številka Slamnika, ki si ga lahko ogledate tudi na našem portalu

Izšla je marčna številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2018 ter seveda že tudi novo marčno številko.

Ustanovitelj glasila je Občina Domžale. Izdajatelj glasila Slamnik je Kulturni dom Franca Bernika s sedežem glasila v Domžalah. Cilj glasila je objavljanje objektivnih in celovitih informacij o vseh področjih življenja in dela v občini Domžale.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu domžalec.si in sicer v zavihku na spodnji strani portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove marčne številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

v marčni Temi meseca smo podrobno raziskali, kaj nudi naše okolje za pomoč starejšim in njihovim svojcem. Pogledali smo, kako je z domskim varstvom v občini Domžale ter s še nekaterimi drugimi oblikami pomoči, ki jo imajo na voljo starejši. Pregled dejanskega stanja nam je pokazal, kaj vse bi bilo še treba postoriti, da bo jesen življenja za naše občanke in občane prijetnejša.

V Velikem intervjuju je bil naš gost Borut Jenko, predsednik Kulturnega društva Jože Gostič Homec, ki v letošnjem letu praznuje 25 let bogatega delovanja na kulturnem področju. Svoje bogato in raznoliko delovanje so z vsakoletnimi Gostičevimi dnevi uspeli razširiti tudi prek naših meja in s tem dokazali, da je kultura tista stvar, ki zbližuje in združuje. Ob letošnjem občinskem prazniku bo društvo prejelo tudi srebrno plaketo Občine Domžale.

V rubriki Portret vam predstavljamo Vida Repanška, fotografa in organizatorja, ki sodeluje pri zamislih in organizaciji številnih priljubljenih prireditev in dogodkov v naši občini. Je nepogrešljiv in vsestranski pri dogajanju na tržnici, ki je poleg ponudbe lokalne hrane postala priljubljeni kraj zanimivih prireditev in druženja. V aprilu nas tako vabi na začetek tretje sezone Kuhne na plac in prireditve Dobrodošli v Domžalah, ki poteka že šesto leto.

V marcu je v Domžalah potekala zanimiva razstava s pomenljivim naslovom Spodi nč, gor pa bl mau. Na njej smo spoznali zanimivo zgodovino spodnjega perila, ki je relativno kratka ter bolj ali manj zavita v tančico skrivnosti. Na straneh Slamnika si lahko preberete zanimiv intervju z avtorico razstave Veroniko Pogačar, zbirateljico predmetov kulturne dediščine in ljubiteljsko slikarko.

V aprilu bo naša občina praznovala svoj 66. rojstni dan. V počastitev tega praznika bodo potekale številne prireditve, vabljeni, da se nam pridružite.

Špela Trškan, odgovorna urednica

Tagi