Izšla je majska številka Slamnika, ki si ga lahko ogledate tudi na našem portalu

Izšla je majska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2018 ter seveda že novo majsko številko.

Ustanovitelj glasila je Občina Domžale. Izdajatelj glasila Slamnik je Kulturni dom Franca Bernika s sedežem glasila v Domžalah. Cilj glasila je objavljanje objektivnih in celovitih informacij o vseh področjih življenja in dela v občini Domžale.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu domžalec.si in sicer v zavihku na spodnji strani portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove majske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

v maju so Domžale postale bogatejše za še eno učno pot. Tokrat gre za čebelarsko učno pot, ki je dolga skoraj pet kilometrov, namenjena pa je izobraževanju in ozaveščanju občanov ter drugih obiskovalcev o pomenu čebelarstva. Vsekakor pomembna pridobitev, ki lahko pripomore tudi k še večji turistični privlačnosti Domžal.

Podrobneje vam razvoj turizma v naši občini predstavljamo v Temi meseca, kjer ugotavljamo, da je v zadnjem letu opaziti konkreten napredek. Stvari se povezujejo v celoto, dogodki, ki so se nekoč vodili samostojno, se danes priključujejo rdeči niti dogajanja v občini Domžale, organizatorji se med seboj usklajujejo, predvsem pa prihajajo bližje javnosti. Ideje, kaj obiskati in kaj si ogledati v Domžalah v poletnem času, si lahko preberete v praktični brošuri, ki je priloga tokratnega Slamnika.

Krajane Štude, Šentpavla in Male Loke je močno razburilo novo odlagališče neznanih odpadkov, zaradi česar so ustanovili civilno iniciativo, saj obstaja bojazen, da se poleg njih nahaja nova ekološka. Civilna iniciativa zahteva odvoz vseh bal in povrnitev zemljišča v prvotno stanje. Podrobneje vam dogajanje predstavljamo v tokratni Slamnikovi izvidnici.

Za majski Portret smo izbrali glasbenika, mamo in sina, Majo Klinar Bertoncelj in Sebastiana Bertonclja, ki sta tudi med letošnjimi nagrajenci Občine Domžale.

Ker je skrb za starejše vedno bolj aktualna tema današnjega časa, vam podrobneje predstavljamo dva projekta, namenjena starejšim. Program Skupina starih ljudi za samopomoč izvaja Medgeneracijsko društvo Jesenski cvet, drugi projekt Starejši za starejše pa so v letošnjem letu začeli izvajati v Društvu upokojencev Domžale.

V Domžalah imamo po novem tudi skupnostne vrtove, ki so jih v sodelovanju z lokalnimi organizacijami postavili mednarodni prostovoljci. Postavili so kar sedem vrtov, nekateri od njih so povsem odprti za občane in občanke. Vabljeni, da jih obiščete.

Želim vam prijetne junijske dni,

Špela Trškan, odgovorna urednica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi