Izšla je junijska številka Slamnika, ki si ga lahko ogledate tudi na našem portalu

Izšla je junijska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2018 ter seveda že novo junijsko številko.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu domžalec.si in sicer v zavihku na spodnji strani portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove junijske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

začetek juniju je bil v znamenju zdaj že tradicionalnega Slamnikarskega sejma, tokrat že šestega po vrsti, ki nas vsako leto razveseli s še bogatejšim programom. Zanimiva in vsebinsko bogata prireditev nam predstavi številne dejavnosti, povezane s slamo in slamniki, predvsem pa poskrbi, da postaja slamnikarstvo prepoznavna domžalska posebnost tako med samimi Domžalčani kot tudi izven meja naše občine.

Istega dne, v soboto, 9. junija, je potekal tudi Pohod ob reki, ki povezuje in že tretje leto združuje Domžalčane, Kamničane in okoliške prebivalce. Družili in povezovali pa se niso le pohodniki. Na polovici poti pri mostu želja pod Homškim hribom sta se srečali kamniška in domžalska delegacija, ki sta se simbolično zavezali k dolgoročnemu sodelovanju na področju rekreativno-turističnega povezovanja.

Temo meseca smo tokrat posvetili invalidom. Kot polnopravni državljani imajo invalidi enake pravice ter so upravičeni do dostojanstva, enakega obravnavanja, samostojnega življenja in popolnega sodelovanja v družbi. Raziskali smo, ali naša občina zagotavlja to pravico, zapisano v ustavi.

Veliki intervju pripada mladi čebelarki Niki Pengal, ki se je odločila, da bo skupaj s čebelami in njihovimi izdelki skušala živeti in preživeti. V zanimivem pogovoru boste izvedeli veliko o čebelah in čebelarstvu v naših krajih, pa tudi o njeni lastni drzni poti, predani čebelam.

Po seriji startup delavnic je v juniju znotraj projekta Štartaj Domžale, ki smo ga v Slamniku že predstavili, na Obrtni zbornici Domžale sledil finalni izbor zmagovalcev. Svet bosta izboljšali ženski finalistki projekta Štartaj Domžale, Mateja Čibej s perilom, ki ženskam po izgubi dojk povrne ženstvenost, in Mojca Gomezel z Antikomarčkom, izjemno nežnim naravnim preganjalcem komarjev.

Predstavljamo vam tudi Marjeto Kristan, predsednico Gasilske zveze Domžale, ki v gasilskih vrstah ni neznano ime, je bila pa z izvolitvijo prva ženska, ki je prevzela krmilo domžalskih gasilcev.

Poletje je čas številnih kulturnih prireditev, festivalov, kina v parku … Podrobnejši program poiščite v Koledarju kulturnih prireditev.

Želim vam prijetne in radostne poletne dni!

Špela Trškan, odgovorna urednica

Komentarji uporabnikov
Tagi