Izšla je julijska številka Slamnika, ki ga najdete tudi na našem portalu

Izšla je julijska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Od začetka letošnjega leta Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu, na katerem smo na prvi strani portala čisto na vrhu pripravili poseben zavihek – Glasilo Slamnik, možno pa si je ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2017 ter seveda že tudi novo julijsko številko.

Ustanovitelj glasila je Občina Domžale. Izdajatelj glasila Slamnik je Kulturni dom Franca Bernika s sedežem glasila v Domžalah. Cilj glasila je objavljanje objektivnih in celovitih informacij o vseh področjih življenja in dela v občini Domžale.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu Domžalec.si in sicer v zavihku čisto na vrhu portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

pred dobrim mesecem nas je pretresla tragedija ob požaru v stolpnici v Londonu. Zato smo se odločili, da za tokratno temo meseca preverimo, kako je s požarno varnostjo v domžalskem kompleksu SPB-1, kjer dnevno biva okoli 2000 ljudi. Za sogovornike smo izbrali različne strokovnjake, ki so nam pomagali do odgovora, ali je SPB-1 tempirana bomba ali požarno ustreznejši od londonske stolpnice.

V juliju je v Češminovem parku, ‘zelenem srcu’ Domžal, potekal že peti Kino v parku, ki ga organizira Kulturni dom Franca Bernika Domžale. Tudi letošnji izbor filmov je privabil zavidljivo množico filmoljubov, od tristo do petsto gledalcev na posamezno projekcijo filma, kar nedvomno potrjuje veliko priljubljenost kina na prostem, ki se lahko pohvali tudi s tem, da si je bilo vse projekcije moč ogledati brezplačno.

Kako se nam življenje spremeni, če nam je odvzet vid, nam je zaupal Martin Močnik, Domžalčan, ki je pred desetimi leti zaradi sladkorne bolezni oslepel. Življenje mu lajša psička Biba, ki ni navadna psička, temveč psička vodička, s katero Martin lažje premaguje vsakodnevne ovire, kljub temu pa v pogovoru opozarja, kje in na kakšen način bi lahko občina še bolje poskrbela za slepe in slabovidne.

Glas mladih tokrat pripada Galu Juvanu, sedmošolcu in mlademu violinistu, ki je violino prvič prijel v roke pri dveh letih. Z njo preživi vsak dan vsaj dve uri, včasih tudi več, in ob tem neizmerno uživa ter dosega neizmerne uspehe tudi na različnih glasbenih tekmovanjih.

Da obstajajo omejitve predvsem v naših glavah, je prepričana Irena Skuk, inštruktorica pilatesa in individualne fitnes vadbe, sicer po izobrazbi mikrobiologinja, ki že drugo leto vodi Bodifit pilates center v Domžalah.

Na športnih straneh poročamo o najrazličnejših dosežkih naših športnikov, v pogovoru pa smo izpostavili Uroša Juračiča, predsednika Ženskega nogometnega kluba Radomlje, ki po preteku petletnega mandata ostaja na mestu predsednika kluba. Pogovarjali smo se o njegovem videnju dosežkov kluba.

Na kulturnih straneh si lahko preberete, kaj vam v prihajajočem šolskem letu prinašajo abonmaji Kulturnega doma Franca Bernika Domžale. Na zadnji strani pa lahko najdete ideje, kako popestriti in osvežiti počitnice v avgustu v našem mestu.

Špela Trškan, odgovorna urednica

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi