Izšla je decembrska številka Slamnika, ki si ga lahko ogledate tudi na našem portalu

Izšla je decembrska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2018 ter seveda že novo decembrsko številko.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu domžalec.si in sicer v zavihku na spodnji strani portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove decembrske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

čas paznikov je običajno družinski čas, čas za nas same, za vse tisto, za kar v prenatrpanem vsakdanu ne najdemo trenutkov. A ni pri vseh tako. Med nami je veliko ljudi, ki jim je v tem času še posebno težko. Ker ne delijo z nami sreče in topline bližnjih odnosov, ker imajo nad seboj različne črne oblake in skrbi. Tem smo namenili tokratno temo meseca, ki ponuja tudi pomoč za izhod iz takšne situacije.

Vroča volilna jesen, ki se je zaradi drugega kroga zavlekla v prve dni decembra, je Toniju Dragarju prinesla četrti mandat župana Domžal. V decembrskem Velikem intervjuju beseda že tradicionalno pripada županu, ki je prepričan, da bodo stare zamere in predvolilni očitki pozabljeni, obenem pa upa, da bodo vsi tisti, ki so mu očitali, da se ni nič delalo in da je vse zanič, zdaj pomagali in da bodo s skupnimi močmi naredili vse, česar še niso.

Marija Pukl je danes ambasadorka Festivala za tretje življenjsko obdobje, podpredsednica Zveze društev upokojencev Slovenije, sicer pa še pred nekaj meseci državna sekretarka, ki je vodila vladno komisijo za pripravo strategije dolgožive družbe. Čeprav je upokojenka, ne miruje. Zavzema se za kakovostnejše življenje v tretjem življenjskem obdobju, hkrati pa želi vstopiti v nov projekt na področju celovite horizontalno povezane oskrbe starejših. V tokratnem Slamniku je spregovorila o nekaterih predlogih in rešitvah za izboljšanje vsakdana zlate generacije.

Na športnih straneh obujamo spomine na uspehe in dosežke Atletskega kluba Domžale, ki je letos praznoval 40 let. Štiri desetletja uspešnih zgodb, rasti in dela v prvi vrsti z mladimi atleti in atletinjami, ki ime Domžal z vrhunskimi rezultati predstavljajo doma in v tujini. Številni nastopi na mladinskih svetovnih in evropskih prvenstvih dokazujejo, da so na pravi poti, številčnost na atletskem stadionu pa, da znajo vsem, tako najmlajšim kot starejšim rekreativcem, približati atletiko, ki jo vzamejo za svojo.

Ob koncu leta vam želim prijetne praznične dni ter veliko srečnih in veselih trenutkov v letu, ki prihaja. Srečno!

Špela Trškan, odgovorna urednica

Tagi