Izšla je decembrska številka Slamnika, ki ga najdete tudi na našem portalu

Izšla je letošnja zadnja številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Od začetka letošnjega leta Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu, na katerem smo na prvi strani portala čisto na vrhu pripravili poseben zavihek – Glasilo Slamnik, možno pa si je ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2017 ter seveda že tudi novo decembrsko številko.

Ustanovitelj glasila je Občina Domžale. Izdajatelj glasila Slamnik je Kulturni dom Franca Bernika s sedežem glasila v Domžalah. Cilj glasila je objavljanje objektivnih in celovitih informacij o vseh področjih življenja in dela v občini Domžale.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu Domžalec.si in sicer v zavihku čisto na vrhu portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

zaključek nekega obdobja je vedno priložnost, da se ozremo nazaj, ocenimo preteklo obdobje in se odločimo, kako želimo naprej. V tokratni Temi meseca smo se sprehodili med obrazi, ki so Slamnik zaznamovali v iztekajočem se letu ter preverili teme in nekatere dogodke, ki smo jih ubesedili. Zavedamo se, da je to le delček vsega, kar smo zajeli, tudi delček tega, kar se je dogajalo, a pogled nazaj z mislijo na prihajajoče izzive je lahko tudi prijeten. Naj bo tako.

Decembrski Veliki intervju že tradicionalno pripada županu občine Domžale. Tako kot vsako leto smo se tudi tokrat z županom Tonijem Dragarjem sprehodili skozi leto, ki se izteka in pogledali v prihodnost. Brez čarobne krogle si je upal napovedati, kaj nam prinaša leto 2018, tudi 2019. Pestro bo!

V športnem intervjuju smo se pogovarjali z Matejem Burgerjem, ustanovnim članom Košarkarskega kluba Lastovka Domžale, ki je v letošnjem letu obeležil 20-letnico delovanja. Vse skupaj se je na pobudo mladih domžalskih igralcev košarke začelo leta 1997, najprej na rekreativni ravni ter nato tudi na tekmovalni. Med drugim je domžalska Lastovka v sezoni 2015/2016 poletela tudi v prvo slovensko košarkarsko ligo. Trenutno domžalska Lastovka na članski ravni leta v Kopru, na mladinski ravni pa v Domžalah, kjer se je vse skupaj tudi začelo.

Eden odmevnejših kulturnih dogodkov tega meseca je bil zagotovo tradicionalni božično-novoletni koncert Godbe Domžale ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki je potekal v Športni dvorani Domžale. Koncert je popestrila letošnja gostja Nuška Drašček, nagrajenka domačih ter tujih opernih in pop tekmovanj, ki je del svojega bogatega repertoarja – ta obsega koncertna in operna dela ter tudi številne druge žanre –, ob glasbeni spremljavi domžalskih godbenikov več kot odlično predstavila domžalski publiki.

In ker je zaključek leta tudi čas, ko si zaželimo vse dobro v prihajajočem letu, vam priporočam, da si preberete kolumno našega sodelavca Antona Komata, v kateri nas povabi k razmišljanju o tem, kaj je v življenju zares pomembno.

Želim vam srečen prestop v novo leto 2018! Naj vam prinese veliko dragocenih in radostnih trenutkov.

Špela Trškan, odgovorna urednica

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi