Izšla je avgustovska številka Slamnika, ki si ga lahko ogledate tudi na našem portalu

Izšla je avgustovska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2018 ter seveda že novo avgustovsko številko.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu domžalec.si in sicer v zavihku na spodnji strani portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove avgustovske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

za nami je vroče poletje, v katerem smo bili lahko del pestrega dogajanja v naši občini. Poleg dogajanja v poletnem gledališču Studenec, ter že 22. etno rock festivala se je Kino v parku letos prvič preselil še na domžalsko kopališče. Glede na pozitiven odziv obiskovalcev lahko naslednje poletje pričakujemo še več takšnih projekcij. Konec avgusta pa ste vabljeni, da si ogledate najnovejši turistično – predstavitveni film Domžal. Več o nastanku, namenu in vsebini filma lahko preberete v tokratni Temi meseca.

V Velikem intervjuju smo se ob 70-letnici kluba pogovarjali s predsednico Smučarsko skakalnega kluba Sam Ihan Špelo Rojc, ki je krmilo kluba prevzela v letošnjem aprilu. V klubu so se namreč odločili, da bi bilo dobro, če bi vodenje prevzel nekdo, ki ima v klubu otroka, ter voljo in motivacijo za delo, obenem pa si želi, da bi se klub v bodoče uspešno nadgrajeval.

Marija Mojca Vilar je prepoznavna domžalska slikarka, ilustratorka in pedagoginja. Letos je še posebej aktivna, saj poleg aktivistične vloge pri številnih širše zastavljenih projektih že kar nekaj časa snuje in pripravlja samostojno razstavo, ki bo na ogled ob koncu septembra v domžalski Galeriji. Predstavljamo vam jo v rubriki Portret.

Uspešno domžalsko zgodbo predstavlja tudi hotel Krona, ki je letos poleti praznoval 20 let obstoja. V tem času so se v njem zvrstili številni znani gostje. Med njimi tudi Oliver Dragojević. Več o spominih na njegov obisk nam je zaupal kuhar in lastnik hotela Martin Bibič.

Ker se nam septembra v Domžalah, natančneje na Studencu, obeta svojevrsten dogodek, koncert Vlada Kreslina z gosti, smo ga izbrali za gosta tokratnega kulturnega intervjuja. Na športnih straneh pa vam predstavljamo Plesni center Bolero, ki v letošnjem letu praznuje 30-letnico. Pogovarjali smo se z Janjo Pušl iz Plesne šole Bolero, ki že trinajst let s sinom Danom živi v Domžalah.

Konec poletja je tudi čas vpisa v najrazličnejše dejavnosti, kulturne abonmaje, društva. Naj vam bo branje tokratnega Slamnika v navdih in pomoč pri odločitvi, kako začeti novo šolsko leto. Srečno!

Špela Trškan, odgovorna urednica

Komentarji uporabnikov
Tagi