Izšla je aprilska številka Slamnika, ki si ga lahko ogledate tudi na našem portalu

Izšla je aprilska številka Glasila Slamnik, osrednjega tiskanega informatorja o življenju in delu v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do 2018 ter seveda že tudi novo aprilsko številko.

Ustanovitelj glasila je Občina Domžale. Izdajatelj glasila Slamnik je Kulturni dom Franca Bernika s sedežem glasila v Domžalah. Cilj glasila je objavljanje objektivnih in celovitih informacij o vseh področjih življenja in dela v občini Domžale.

Glasilo Slamnik izhaja v nakladi 13.500 izvodov, brezplačno pa ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Posamezni izvod glasila obsega od 24 do 40 strani. Glasilo izhaja v tiskani obliki in je objavljeno tudi na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, spletni Strani Občine Domžale ter tudi na našem portalu domžalec.si in sicer v zavihku na spodnji strani portala – Glasilo Slamnik. V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove marčne številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

v aprilu, ko naša občina praznuje svoj rojstni dan, v počastitev tega dogodka v Domžalah potekajo številne prireditve. Tako tudi slavnostna seja Občine Domžale, na kateri tradicionalno podelijo nagrade in priznanja tistim posameznikom in društvom, ki so v preteklosti osvojili pomembne zmage, uveljavili različne pozitivne spremembe ter na različne načine pomagali pri razvoju naše občine in prepoznavnosti. V Slamniku vam predstavljamo letošnje nagrajence in dobitnike priznanj.

Občinski svet Občine Domžale je v četrtek, 19. aprila 2018, na svoji 27. seji sprejel Strategijo za mlade v občini Domžale, 2018–2023. Gre za pomemben dokument, ki bo v naslednjih letih strukturirano vsebinsko in finančno začrtal delovanje Občine Domžale na področju mladih. V Temi meseca vam podrobneje predstavljamo potek nastanka tega dokumenta in njegove ključne usmeritve ter hkrati vabimo mlade, naj spregovorijo, naj poskrbijo, da bo njihov glas slišan.

Z novim šolskim letom je vodenje društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale, prevzel Marjan Ravnikar. V pogovoru nam je predstavil svoj pogled na izobraževanje starejših, različne programe, ki potekajo v društvu Lipa in na katere so v društvu še posebej ponosni, ter hkrati povabil vse zainteresirane, da se pridružijo študentom, med katerimi je kar nekaj takšnih, ki so člani že dvajset let.

Glas mladih so tokrat prevzele prostovoljke, ki v okviru Evropske prostovoljske službe, EVS, ki je del programa Erasmus+, opravljajo prostovoljno delo v tujini. Predstavila so se nam tri dekleta: 21-letna Liisi iz Estonije, ki je pripotovala v Domžale, ter dve mladi Domžalčanki – Mojca Bajec in Evita Mici Jenko, ki sta odšli nabirat izkušnje v tujino.

Še skok v preteklost – Mesto Domžale z okoli 14.000 prebivalci ni le sedež številnih medobčinskih upravnih organov ter gospodarskih, socialnih in kulturnih ustanov in zavodov, temveč zlasti s Poklicno in strokovno šolo ter Gimnazijo v okviru Srednje šole Domžale tudi pomembno izobraževalno središče za sosednje občine. Z letošnjim letom sovpadajo trije pomembni jubileji prelomnic v razvoju osnovnega in srednjega šolstva v Domžalah. Zanimivo branje za vsakogar, ki ga zanimata zgodovina našega mesta in njegov razvoj.

Želim vam prijetne praznike,

Špela Trškan, odgovorna urednica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi