“Hello, Dolly!”, so v Radomljah navdušeno pozdravili Dolly, ki je naposled le doma!

Kulturno društvo Ihan in Kulturno društvo Mlin Radomlje, ki se v zadnjih štirih letih lahko pohvalita s številnimi skupnimi glasbeno-gledališkimi stvaritvami, med drugimi uspešnimi muzikali »Moje pesmi, moje sanje«, »Annie« in »Pepelka«, sta tokrat pripravila koncertno noviteto, ki sliši na ime Hello, Dolly! Glasbeno-gledališki koncert Hello, Dolly!, ki bo na sporedu samo dva večera, je domačo krstno uprizoritev doživel v petek, 22. februarja 2019, v Kulturnem domu Radomlje.

Rdeča nit muzikala teče o Dolly Levy, ki je drzna, očarljiva in ovdovela newyorška ženitna mešetarka, ki svoje delo nadvse rada in dobro opravlja. Najnovejši stranki, ki potrebujeta njene storitve, sta godrnjavi ‘polmilijonar’ Horacij Vandergelder in mladi umetnik Ambrož Kemper, zaljubljen v Vandergelderjevo nečakinjo. Dolly splete mrežo romantičnih zapletov, ki vključujejo Horacija, njegova dva uslužbenca, čedno klobučarko in njeno pomočnico, medtem pa ves čas skuša uresničiti svoj skriti načrt – da bi se Horacij zagledal vanjo.

Koncertna uprizoritev ni le klasičen koncert, temveč kar prava mala glasbeno-gledališka poslastica. Ob spremljavi Godbe Domžale so to vrhunsko glasbeno komedijo v koncertno-bralni uprizoritvi izvedli številni uveljavljeni ustvarjalci in nadobudni mladi solisti, ki jih je še podkrepil zborovski sestav, v katerega so vključeni Drouz, Klapa Sidro ter skrbno izbrani povabljeni pevci. Koncert pa so popestrile mlade domžalske mažoretke.

V naslovni vlogi Dolly, ki sta jo med drugimi upodobili tudi zvezdnici Barbra Streisand in Bette Midler, je zasijala Damjana Golavšek, njenega izbranca Horacija Vandergelderja pa je odigral Jure Sešek. Pisano družbo, ki ju obdaja, pa tvorijo vodilni izvajalci slovenskih muzikalov, med njimi tudi Luka Markus.

Koncertna uprizoritev je že pred nastopom nakazovala, da bo muzikal odličen in poln akcije in petja, saj je režijo in priredbo prevoda prevzel Nejc Lisjak, glasbeno vodstvo Uršula Jašovec, vokalno pripravo Gaja Sorč, korepetitorka je bila Teja Komar, koreografijo je prevzela Karin Lisjak, mažoretke je vodila trenerka Anita Omerzu Tome, dirigentsko  palico združenemu orkestru pa je vihtel Damjan Tomažin. Prav posebna zahvala, da se songi in dialogi izvajajo v slovenščini, pa gre Kulturnemu društvu Miran Jarc Škocjan in gospodu Lojzetu Stražarju.

V glasbeno-gledališkem koncertu Hello, Dolly! nastopajo: Damjana Golavšek (Dolly), Jure Sešek (Horacij Vandergelder), Luka Markus (Cornelius), Urška Gregorič (Irena), Žiga Štrukelj (Barnaby), Neža Strenčan (Minnie Fay), Žiga Bunič (Ambrož Kemper), Karin Lisjak (Irmagard), Maša Tiselj (Ernestina) in številni drugi …

Koncertna prireditev Hello, Dolly bo na sporedu samo še danes v soboto, 23. februarja 2019, ob 19. uri, zato pohitite z nakupom vstopnic. Vstopnice lahko kupite na www.mojekarte.si.

Dogodek poteka v organizaciji KD Ihan in KD Mlin Radomlje. Vsa pohvala gre vsem nastopajočim, ki so se maksimalno potrudili pri izvajanju koncertne uprizoritve. Posebna zahvala gre Krajevni skupnosti Radomlje, Kulturnemu društvu Miran Jarc Škocjan, Občini Domžale, Rem Power skupin d.o.o. ter Turbolenzza d.o.o.. Zahvaljujejo pa se tudi vsem, ki so kakor koli pomagali, da je koncertna uprizoritev »Hello, Dolly!« odlično uspela.

Več fotoutrinkov s koncertne uprizoritve Hello, Dolly!, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi