Grobeljski folklorniki v Arboretumu zaplesali za Občino Domžale

Folklorniki Folklornega društva Groblje so v Arboretumu Volčji Potok v zahvalo Občini Domžale, da jih podpira pri njihovi plesni folklorni dejavnosti, v soboto, 5. septembra 2020, obiskovalcem prikazali plese iz Koroške, ki jih je s koreografijo postavila umetniški vodja skupine Nevenka Unk Hribovšek. Folklorniki so za to dobro gesto ujeli prekrasen sončen dan, ko je bilo obiskovalcev veliko, obenem pa je ta dan tudi svetovni dan zdravja, kar pomeni, da so se folklorniki ob dveh nastopih na dveh različnih mestih tudi dobro razgibali.

Dr. Franc Hribovšek, vodja Folkornega društva Groblje je ob tej priložnosti za naš portal dejal, da se Občini Domžale iz vsega srca zahvaljuje za vso finančno in moralno pomoč, ki so jih deležni z njihove strani. Ker je že pol leta izredno stanje zaradi koronavirusa, jim je marsikateri nastop odpadel, ker pa imajo v pogodbi, da za občino Domžale plešejo zastonj v zameno za podporo, so se odločili za ta nastop. V zahvalo so se za promocijo Občine Domžale v povorki sprehodili z enega do drugega mesta, kjer so nastopili, z zastavo Občine Domžale in s tablo z emblemom skupine. Na obeh nastopih je tako ponosno plapolala zastava Občine Domžale.

Nastop si je ogledala tudi nova častna občanka Občine Domžale Vera Vojska, ki je bila po naključju na ogledu tega občudovanja vrednega parka. Kar nekaj folklornikov že dolgo ni bilo v tem prečudovitem cvetličnem parku, zato so si nekateri po nastopu vzeli tudi čas za ogled tega prekrasnega botaničnega vrta. Folklorniki so zato hvaležni tudi vodstvu Arboretuma Volčji Potok, da so jim z brezplačnimi vstopnicami omogočili nastop za Občino Domžale. S tem pa so razveselili tudi številne obiskovalce, ki so si ogledali njihov nastop.

Grobeljski folkorniki se zahvaljujejo vsem, ki jih podpirate in jih spremljate na njihovih nastopih.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi