Godba Domžale s koncertom filmske glasbe odprla letošnjo sezono Kina v Parku

V četrtek, 6. julija 2017, so v Češminovem parku v Domžalah s koncertom filmske glasbe Godbe Domžale odprli letošnji Kino v parku, kjer si boste lahko ob koncih tedna (četrtek, petek in sobota) med 6. in 22. julijem pod zvezdami brezplačno ogledali devet filmskih projekcij. Poleg tega pa bodo na voljo tudi spremljevalni dogodki.

Tudi letos so za uvod v poletni kino na prostem pripravili koncert, ki si ga je ogledalo veliko število obiskovalcev, ki so se predajali užitkom filmske glasbe, za katero je poskrbela Godba Domžale pod taktirko dirigenta Damjana Tomažina. Večer se je nato nadaljeval s projekcijo najboljšega muzikala tega leta in dobitnikom šestih oskarjev, Deželo La La. Žal pa je med projekcijo filma zatajila tehnika, zvok je namreč izginil v neznano, zato so morali zaradi tega projekcijo filma zaključiti predčasno. Da pa ne bi ostali brez te filmske poslastice, so se organizatorji iz Kulturnega doma Franca Bernika Domžale odločili, da projekcijo tega filma ponovijo v nedeljo, 9. julija 2017, ob 21.30 uri.

Še predno pa je v letošnjem uvodnem večeru Kina v parku dirigent domžalskih godbenikov prvič zamahnil z dirigentsko palico, je vse prisotne pozdravila direktorica Kulturnega doma Franca Bernika Cveta Zalokar, ki je dejala, da se na ta način tokrat srečujejo že petič po vrsti, organizatorji iz Kulturnega doma Franca Bernika Domžale pa so predvsem veseli lepega vremena in pa seveda dobrega obiska. »Srečevali se bomo tri tedne zapored. Ob četrtkih, petkih in sobotah ob 21.30 uri zvečer, ko nastane dovolj teme. Seveda ste vsi lepo vabljeni na ogled filmov, ki smo jih letos izbrali in sicer nekaj iz tekoče sezone ter nekaj premier. Vsi si seveda želimo, da bi nam vreme služilo. V kolikor pa se kdaj zgodi, da nas kakšen večer preseneti nevihta, si tisti film nato lahko ogledate na rezervni termin v nedeljo«, je povedala Zalokarjeva.

Vse prisotne je po zaključku letošnjega letnega Kina v parku povabila še v prijetno ohlajeno dvorano Kulturnega doma Franca Bernika, kjer bodo s projekcijo filmov tudi letos nadaljevali s 26. julijem ter ves avgust. Po besedah Zalokarjeve v tem trenutku v kulturnem domu poteka investicija in sicer bodo zamenjali filmsko platno in izboljšali zvok. Investicijo je podprla Občina Domžale.

Kino v parku: Zbeži

Temnopolti Chris se pripravlja, da bo spoznal starše svojega belega dekleta. Čeprav se dekletu barva kože ne zdi bistvena, Chris sluti, da obisk ne bo minil brez zapletov, ki jih je kot temnopolti tudi sicer vajen iz svojega življenja.

Lokacija: Kino v parku / Češminov park
Petek, 7. 07. 2017
ob 21:30

Chris se pripravlja, da bo prvič spoznal starše svojega dekleta Rose. Srečanje v njem vzbuja skrb saj Rose, ki je belka, svojim staršem ni povedala, da njen novi fant pripada drugi rasi. Čeprav se dekletu barva kože ne zdi bistvena, Chris sluti, da obisk ne bo minil brez zapletov, ki jih je kot temnopolti tudi sicer vajen iz svojega življenja. Mlad par je žrtev rasnega obračunavanja že med vožnjo na posestvo Roseinih staršev, ko njun avto ustavi policist. Ko končno prispeta na cilj pa nelagodja nad dejstvom, da je hčerin izbranec druge rase, ne skrivajo niti Roseini starši, sicer predstavniki višjega razreda ameriških belcev. Chris kmalu opazi, da se Afro Američani, ki jih srečuje na posestvu, obnašajo kot bi bili hipnotizirani, kar ga pripelje do šokantnega razkritja resničnega namena njegovega
obiska.

Film, v katerem se mešajo groza, humor in provokativna družbena kritika, je doživel velikanski uspeh tako pri kritikih kot pri občinstvu.

Nekaj dodatnih informacij o letošnjem Kinu v parku
Vse projekcije Kina v parku so brezplačne. V parku je na voljo 200 sedežev, če želite pa lahko prinesete tudi svoje lastne stole in ležalnike, če pa radi posedate na travi, priporočamo piknik odeje! Kot vsako leto bo pri pavilijonu v Češminovem parku obratovala filmska kavarna z vsem, kar potrebujete za prijeten ogled večernega filma. Prvo pivo bo na voljo uro pred projekcijo.

Vabljeni tudi na spremljevalne dogodke, še posebej na filmsko stojnico, ki bo vsak dan od 19.00 do začetka filma namenjena predvsem najmlajšim. Letos boste lahko znova odnesli vaš najljubši filmski plakat z "sejma plakatov”, za nagrade pa se boste lahko potegovali v natečaju za enominutni video.

Češminov park se nahaja ob Plečnikovi ulici v Domžalah. Parkiranje je omogočeno tik ob parku, na parkirišču OŠ Domžale in pri stanovanjskem naselju Bistra. V slučaju slabega vremena se projekcija prestavi na nedeljo.

Spored letošnjega Kina v parku, si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar; Video napovednik filma: kcskino
Komentarji uporabnikov
Tagi