Glasbeni izlet z Žensko klapo Kamelije

Ženska Klapa Kamelije se je pod umetniškim vodstvom Primoža Leskovca formirala oktobra 2016. Osem pevk iz Domžal in okolice z mnogo glasbenimi izkušnjami, se je povezalo v skupino z eno samo veliko željo: uživati v petju.

Pevke Ženske klape Kamelije so v soboto, 16. februarja 2019, v cerkvi sv. Jožefa na Viru pripravile svoj drugi letni koncert, ki so ga poimenovale Glasbeni izlet, večer slovenskih in dalmatinskih ljudskih in zabavnih pesmi. K sodelovanju so povabile Tamburaški orkester Vrhpolje, kot gost pa je je nastopil Pevski zbor Centra za zaščito in reševanje Domžale.

Na koncertu je sodelovalo šest pevk Kamelij z zborovodjem Primožem Leskovcem, a to ni vplivalo na bogat glasbeni repertoar, ki ga pevke premorejo, saj je njihovo poslanstvo dodati kulturnemu življenju v Domžalah in okolici, kakor tudi širše, močan pečat ženskega vokala, ki združuje več zvrsti petja, s katerim navdušujejo širši krog ljubiteljev tovrstne glasbe. Vizija Kamelij je ustvarjanje kvalitetne vokalne glasbe, s čimer se njihova prepoznavnost širi iz lokalnega okolja tudi v širši prostor Slovenije in tujine. Z veseljem pa zapojejo tudi na osebnih praznovanjih.

Tamburaški orkester Vrhpolje in njihov dirigent Milan Kontarček.

Po prvem delu odpetih slovenskih ljudskih pesmi Ženske klape Kamelije, pesem »V gozdni samoti« so zapele ob spremljavi citer Damjane Praprotnik, sicer tudi pevke Kamelij, pa so se predstavili še člani Pevskega zbora Centra za zaščito in reševanje Domžale, ki delujejo pod umetniškim vodstvom Primoža Leskovca, zapeli pa so slovenske narodne pesmi. V drugem delu so Kamelije zapele še nabor  dalmatinskih  pesmi, s tem pa  so dokazale, da je tudi dalmatinska glasba ob takih ženskih vokalih lepo slišana. Sledilo je nekaj pesmi Tamburaškega orkestra Vrhpolje pri Moravčah, ki ga vodi dirigent Milan Kontarček. Vidno pomlajen orkester je odlično zaigral na svoje instrumente.

Med prireditvijo so se pevke zahvalile Pavlu Pevcu, nekdanjemu vodji JSKD OI Domžale, kakor tudi sedanjemu vodji Mateju Primožiču ter tudi domačemu župniku Aleksandru Ureku, ki ga je zaradi bolezni nadomeščal duhovni asistent Bogdan Dolenc, da jim je za njihov koncert prijazno odstopil prostor akustične cerkve svetega Jožefa na Viru. Tamburaši so se zahvalili tudi svoji nekdanji članici za dolgoletno igranje pri Tamburaškem orkestru, ki sedaj poje pri Ženski klapi Kamelije ter ji ob enem čestitali za rojstni dan.

Ženska klapa Kamelije s Pevskim zborom Centra za zaščito in reševanje Domžale.

Ob koncu pa so Kamelije ob spremljavi Tamburaškega orkestra Vrhpolje poleg dalmatinskih zapele tudi  slovenske pesmi, s tem pa so dokazale, da je tudi slovenska glasba ob takih vokalih in tamburaški spremljavi lepo slišana. Čisto za konec pa so Kamelije ob spremljavi tamburaškega orkestra združeno zapele še s pevci Pevskega zbora Centra za zaščito in reševanje Domžale. Koncert, ki sta ga omogočila župnija Vire ter Center za zaščito in reševanje Domžale, je povezoval Marjan Potočnik.

Odlično izveden koncert, ki je močno ogrel srca in dlani obiskovalcem.

Avtor: Miro Pivar: Foto in video: Miro Pivar

Tagi