Glasbena šola Domžale – Šola s posluhom že 65 let

V Kulturnem domu Franca Bernika je v četrtek, 26. novembra 2015, potekala slavnostna prireditev ob 65. letnici glasbene šole Domžale. V programu, ki ga je povezovala Tadeja Capuder Flegar, so nastopali učenci Glasbene šole Domžale. Koncerta se je udeležila tudi podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec.

Tako so nas ob začetku s pesmijo pozdravili otroci Otroškega pevskega zbora Črički pod taktirko zborovodkinje Andreje Polanec, na klavirju pa jih je spremljala Ana Klopčič. Lana Bolta nas je razveselila z igranjem na flavto, na klavirju pa jo je spremljal Miha Nagode (mentorica Andreja Marčun). Gal Podjavoršek je zaigral na violončelo (mentorica Almira Hamidulina), na klavirju ga je spremljala Romana Bizjak Saje. Kika Szomi Kralj nas je razveselila s klarinetom (mentor Dimitrij Lederer), na klavirju jo je spremljal Miha Nagode. Miha Kralj je zaigral na kitaro (mentor Matej Banič). Nežka Smerkolja s tenorskim krilnim rogom in Maša Kosmač z evfonijom sta v duetu zaigrali Napolitansko, na klavirju ju je spremljal Miha Nagode (mentor Luka Einfalt). Jure Juvan je zaigral na klavir (mentorica Romana Bizjak Saje).

Tadej Mavčič je zaigral na rog, na klavirski spremljavi ga je spremljal mentor Miran Juvan. Blaž Berlec nam je ob klavirski spremljavi Mihe Nagodeta zapel dve pesmi (mentorica Urška Urbanija Žun). Teja Komar je zaigrala na saksofon, na klavirju jo je spremljal Jože Smrekar (mentor Lovro Ravbar). Matej Mali je zaigral na klavir (mentorica Laura Medved Šemrov).

Gal Juvan je na violino ob klavirski spremljavi očeta Mirana Juvana zaigral Czardas (mentorica Anastazija Juvan). Petra kmetič je zaigrala na harmoniko (mentor Žan Legat). Aleksander Simionov je na marimbi ob klavirski spremljavi Mirana Juvana dvignil na noge vso dvorano (mentorica Katarina Kukovič). Zaigral je še Harmonikarski orkester Glasbene šole Domžale, pod dirigentskim vodstvom Žana Legata ter Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Domžale, pod dirigentsko palico Luke Einfalta.

Med glasbenimi nastopi je obiskovalce lepo pozdravil direktor Glasbene šole Domžale, Miran Juvan ter nanizal nekaj podatkov o delovanju njihove glasbene šole. Številni odlični mladi glasbeniki so z nastopi dodobra popestrili četrtkov večer ter dodali pravo piko na »i« njihovemu praznovanju.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi