Galerija na potepu: Giacometti, Miro in Velasquez na Dunaju

Na zadnjem letošnjem potepanju vas Kulturni dom Franca Bernika Domžale vabi na obisk prednovoletnega Dunaja – zanimivo, odprto, glasbeno in umetniško središče sosednje države, ki z razstavami velikega formata vsako leto privabi številne radovedne popotnike.

Tokratno potepanje bo potekalo v ožjem centru mesta: ogledali si boste tri izjemne razstave: v Museumsquartier razstavlja Alberto Giacometti, verjetno najpomembnejši kipar 20. stoletja, ki je s svojim eksistencializmom in povsem novim razumevanjem prostora, zaznamoval kiparstvo kot izrazito prostorsko umetnost.
V Albertini je na ogled razstava From Earth to Sky katalonskega slikarja Miroja, v Knsthistorisches Museum pa Španca Velasqueza. Izjemen program za enodnevno ekskurzijo, ki jo bo strokovno vodil Jurij Smole.

Toliko lepega na enem kraju se redko zgodi!

Galerija na potepu bo potekala v soboto, 20. decembra 2014. Odhod avtobusa izpred Kulturnega doma Franca Bernika Domžale bo ob 4.30 uri. Vrnitev v poznih nočnih urah.

Cena strokovne ekskurzije bo minimalni udeležbi 35 potnikov je 45 evrov in vključuje avtobusni prevoz, vodenje in organizacijo ter nezgodno zavarovanje. Na avtobusu bodo zbrali še doplačilo za vstopnine v skupnem znesku 27,50 evrov (za tri razstave; lahko se odločite le za eno ali dve).

Informacije osebno ali po telefonu 01/722 50 50 v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. Prijave z vplačilom sprejemajo do ključno ponedeljka 15. decembra 2014.

Prijazno vabljeni!

Tagi