Folklorni večer v Domžalah

Športna dvorana Domžale, sobota 8. 9. 2018 ob 19.00

Folklorna dejavnost je v slovenskem prostoru zelo priljubljena. Družabnost, kot ključni del folklore, redna tedenska srečanja, navezovanje novih stikov, sprostitev in novi izzivi v osvajanju novih kreativnih spletov ter seveda številni nastopi tako doma in v tujini, združujejo in poglabljajo našo ustvarjalnost.

V našem Folklornem društvu Groblje iz Domžal vsako leto v mesecu septembru prirejamo gala prireditev, poimenovano »V Grobljah kot nekoč«. Številni ugledni povabljeni nastopajoči iz domovine in tujine se bodo tudi letos predstavili s folklornimi plesi in ljudskim petjem.

Letošnja prireditev je že 10. po vrsti. S podporo Občine Domžale in Zavoda za šport in rekreacijo Domžale se bomo tokrat predstavili v Športni dvorani Domžale (nekoč Hala KC). S tem smo dobili priložnost, da se bomo lahko še bolje predstavili širši javnosti. In prav je tako! Kajti folklora je danes pomemben vidik poustvarjanja ljudskega izročila, ki se izraža v plesu, oblačilni kulturi in običajih, katere folkloristi v nespremenjeni obliki prenašamo na mlajše rodove.

S ponosom na naš skromni prispevek v ohranjanju slovenske kulturne dediščine Vas prisrčno vabimo, da se nam pridružite ob naši prireditvi.

Lep in nepozaben večer Vam bodo poustvarili:

  • Folklorna skupina Groblje, Domžale
  • Otroška folklorna skupina Domžale
  • Folklorna skupina ŽKUD Tine Rožanc, Ljubljana
  • Sorbian folklore ensemble WUDWOR (Lužiški Srbi), Nemčija
  • Kulturno društvo Groblje, vokalna skupina Adam Ravbar, Domžale
  • Godba Domžale in Domžalske mažoretke

Torej dobrodošli!

V soboto, 8. septembra, ob 19 uri!

Nakup vstopnic po ceni 10,00 EUR na www.fd-groblje.si ali uro pred predstavo v avli pred dvorano.

Folklorno društvo Groblje, Domžale

Tagi