»En fleten večer ob ritmično-duhovni glasbi«

V petek, 29. januarja 2016, je v cerkvi Marije Vnebovzete v Domžalah potekal večer ritmično-duhovne glasbe. Program se je začel že s sveto mašo ob 18. uri, pri kateri so peli pevke in pevci domžalske skupine Amen, ki jo vodi Polona Mežnar.

V uvodu v sveto mašo je domžalski župnik mag. Klemen Svetelj naznanil, da se bo pelo v hvalo Bogu, kajti predstavili se bodo pevke in pevci iz štirih zborov. Najprej je potekalo srečanje, bolje rečeno revija mladinskih pevskih zborov domžalske dekanije, nato je sledil koncert skupine Odsev. Polono Mežnar, ki je pripravljala letošnjo revijo, pa je dobra glasba in prijetna družba spravila v njej tako značilen nasmeh. Na letošnjem večeru ritmično duhovne glasbe so se predstavili Mladinski zbor Zmaji ter Ženski mladinski zbor Proteja, obe skupini prihajata  iz župnije Sv. Martina iz Moravč, mladinski zbor z Brda in Mladinski pevski zbor Amen v kateri prepeva in igra skoraj 30 mladih, vodi jih pa Polona Mežnar. Skupina Amen je igrala in pela tudi med sveto mašo. Po predstavitvi zborov so se vsi zbori postavili v en velik zbor, pridružili so se jim fantje in dekleti skupine Odsev in pesem iz grl mladih pevk in pevcev ob spremljavi instrumentalistov, je zapolnila vsak kotiček cerkve.

Letošnji koncert ritmično duhovne glasbe je pripravila Polona Mežnar (na fotografiji desno).

Sledil je drugi del koncerta, ki je bil rezerviran za dekleta in fante skupine Odsev, ki so ga razdelil na dva dela. Svoje avtorske pesmi so zapeli in zaigrali v umirjenih ritmih, v drugem delu pa so predstavili malce bolj živahne skladbe z ritmi, ki poženejo kri po telesu. Tako so Tadeja Lapuh (bobni), Damir Novak (bas kitara), Filip Firbas (kitara), Andreja Lapuh (klaviature) in Primož Križaj (kitara in vokal), pričarali en fleten večer, ki bo obiskovalcem, bila je polna cerkev, ostal v trajnem spominu. Obenem so lahko vsi tisti, ki so jim bile skladbe všeč, kupili njihovo novo zgoščenko in tako bodo uživali ob poslušanju in prepevanju še doma.

Na koncu je sledil še blagoslov domačega župnika mag. Klemna Svetelja, po katerem je sledilo še njegovo povabilo z naslednjimi besedami: "Ja ne pojdite koj dam, imamo toliko za pojest in za popit, da boste kar nekaj časa še ostali …" In začel se je še sklepni del ob druženju.

Več foto utrinkov s koncerta si lahko ogledate TUKAJ. 

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi