Družinska komedija Košarkar naj bo 2 se je vrnila z novo zgodbo

Na filmska platna so se vrnili Ranta in njegovi prijatelji, novi košarkarski izzivi in prve ljubezenske težave. Osnovna šola je za filmske junake že skoraj pri kraju. Poletje trka na vrata, pred Rantovim moštvom pa je najpomembnejša košarkarska tekma njihovih življenj … jim bo uspelo zmagati na vseh področjih? Minili sta dve leti odkar smo junake knjižne uspešnice Primoža Suhodolčana »Košarkar naj bo« spoznali na filmskih platnih. V kino so se z novimi dogodivščinami vrnili letošnjo jesen. V tem času je Ranta  še malo zrasel, v marsičem pa je ostal tak, kot ga poznamo iz prvega dela uspešnice, ki si jo je ogledalo skoraj 80.000 ljudi – zagrizen košarkar, zvest prijatelj zabavnemu Smodlaku in privlačen fant, ki mu je uspelo osvojiti srce najlepše punce na  šoli. 

V Mestnem kinu Domžale je v teh dneh na sporedu družinska komedija Košarkar naj bo 2, ki prinaša nove košarkarske izzive in prve ljubezenske težave glavnih junakov. V četrtek, 3. oktobra 2019, je po filmski projekciji sledil še pogovor z ekipo filma, ki je v domžalski mestni kino napolnil do zadnjega kotička z osnovnošolci. Pogovora, ki sta ga vodila Jure Matičič in Lučka Berlot, so se udeležili režiser Boris Bezić, igralca Klemen Kostrevc (Ranta), Matija Brodnik (Smodlak) ter plesalke in plesalci Plesnega kluba Miki, ki so sodelovali v filmu kot plesni navijači. Pridružili so se jim tudi trije mladi igralci košarke v dresih Sokolov. V sklopu projekcije in pogovora so pripravili tudi nagradno igro in sicer so podarili dve košarkarski žogi, ki sta si jih dva obiskovalca prislužila z vprašanji ter prikazom nekaj košarkaške spretnosti.

Filmska druščina se trudi z zadnjimi šolskimi obveznostmi, preden bodo končno zaključili šolsko leto, košarkarsko ekipo, ki še naprej zagrizeno trenira pod strogim vodstvom učitelja telovadbe Salte, pa čaka pomembna tekma na državnem nivoju, ki je ne smejo izgubiti. Žog (in še česa) jim tokrat ne premeša le nasprotnik, ampak tudi novi soigralec, ki ga sprejmejo v ekipo, da bi jim prinesel zmago.

»V drugem delu je še bolj poudarjeno sodelovanje. Želeli smo povedati, da posameznik proti ekipi ne more zmagati. Tudi mene je sprva skrbelo, da scenarij ne bo dovolj zabaven in zanimiv, da ne bo dovolj filmski, a smo s skupnimi močmi, kot ekipa, ustvarili res dobro zgodbo,« je dejal režiser Boris Bezić. Seveda je mlade gledalce, ki so napolnili dvorano, zanimalo veliko stvari, na katere so gostje z veseljem odgovorili. Celoten pogovor si lahko ogledate v zgornjem videu. Druženje se je nadaljevalo še v preddverju Mestnega kina Domžale, kjer so gostje obiskovalcem predstave delili plakate ter se podpisovali nanje.

Minili sta dve leti odkar smo junake knjižne uspešnice Primoža Suhodolčana Košarkar naj bo spoznali na filmskih platnih. V tem času je Ranta zagotovo še malo zrasel, v marsičem pa je ostal tak, kot ga poznamo iz prvega dela uspešnice – zagrizen košarkar, zvest prijatelj zabavnemu Smodlaku in privlačen fant, ki mu je uspelo osvojiti srce najlepše punce na šoli.

Košarkar naj bo 2 bo z dobro zgodbo, zdravim humorjem, pravimi vrednotami in pozitivno naravnanostjo tako odraslim kot otrokom spet pokazal, da lahko s prizadevanjem in srčnostjo uspemo tako v šoli kot drugje. Razigranost in humor so odlično upodobili mladi igralci Klemen Kostrevc (Ranta), Matija Brodnik (Smodlak), Gaja Filač (Metka) in Domen Novak (Joško), v odraslih vlogah pa jih imenitno spremljajo Marko Miladinović (Salta), Gojmir Lešnjak Gojc (Tundra), Lado Bizovičar (Tini Trska) ter zaskrbljena starša Ana Maria Mitić in Matjaž Javšnik.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi