Društvo Lipa Domžale razveseljevalo Kamničane

V teh predprazničnih decembrskih dneh je Društvo Lipa, Univerza za tretje življenjsko obdobje, drugič gostovalo v Kamniku, v mestu, iz katerega prihaja veliko članic in članov tega društva.

Za uvod je predsednica društva Metka Zupanek na kratko predstavila delovanje društva, zatem pa je zaigral trio obetavnih mladih citrark, učenk profesorja Tomaža Plahutnika iz kamniške glasbene šole.

Literatki Zlatka Levstek in Janka Jerman sta nam predstavili nekaj svojih pesmi, posvečenih Kamniku, nato pa nam je zapel tokrat nekoliko razredčen društveni ženski pevski zbor pod vodstvom Kamničanke profesorice Marine Aparnik, ki zbor vodi že dobro desetletje.

Literatka Mira Smrkolj, ki je tudi povezovala prireditev, je predstavila enega svojih proznih del, društvena citrarska skupina Notice, ki jih vodi profesor Peter Napret, pa je dovršeno zaigrala kar nekaj skladb. Zadnji skladbi sta se pridružili tudi dve plesalki iz folklorne društvene skupine Češminke.

Češminke, ki jih vodi Boža Bauer, so v polni sestavi doživeto zaplesale in zapele eno svojih najbolj uspelih kreacij. Na harmoniki jih je spremljala profesorica Mila Živulovič, na kitari pa Janez Vrenjak Stegn.

Predsednica društva se je nato zahvalila vsem nastopajočim in še posebej njihovim vodjem, za konec prireditve pa so nastopajoči in publika v dvorani zapeli in zaigrali popularno božično Sveto noč.

Avtor: Branko Novak; Foto: Branko Novak
Komentarji uporabnikov
Tagi