Drage mame, hvala vam!

25. marca praznujemo praznik Gospodovega oznanjenja. Hkrati na ta dan obhajamo tudi materinski oziroma starševski dan. Župnijska Karitas Domžale je ob tem dnevu v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah pripravila posebno akademijo v čast našim staršem, ki je bila že 29. zapovrstjo. Na akademiji so se sodelujoči zahvalili svojim staršem za vso njihovo skrb in trud.

Na ta dan se še posebej spomnimo svojih mamic in mam; se jim zahvalimo, jim pomagajmo, jim polepšajmo dan, pa obenem pomolimo za vse tiste, ki so v tem svetu že zaspale. Sicer pa si mame tako in tako zaslužijo, da se vsakodnevno spomnimo nanje in jim lepšamo dneve skozi vse leto.

Pod režijo Lojzeta Stražarja je izzvenela čudovita prireditev, ki jo je ob materinskem dnevu v organizaciji Župnijske Karitas Domžale ženam in mamam podarila množica nastopajočih. S pesmijo, plesom in deklamacijami so svoja voščila mamam izrekli Otroška folklorna skupina Domžale pod vodstvom Damjane Praprotnik, otroci Vrtca Dominik Savio Domžale pod vodstvom vzgojiteljice Brabare Likovič, učenci OŠ Venclja Perka pod vodstvom Štefke Zore, sekstet flavt Glasbene šole Domžale pod vodstvom prof. Andreje Marčun Kompan, učenci OŠ Rodica z zborovodkinjo Tjašo Huth in klavirsko spremljavo Katjo Gačnik, učenci OŠ Dragomelj pod vodstvom Katarine Marin Hribar in Andreje Pirc, učenci OŠ Roje pod vodstvom Dunje Petrič in Marte Krt, Pevski zbor Sončni Žarek pod vodstvom Lili Sever ter dijakinje GSŠRM Kamnik ob spremljavi kitarista prof. Matica Smolnikarja.

Vezni tekst je napisala Blaženka Mali, prireditev pa je povezovala Eva Kovačič Ivanjko. V času prireditve so se na projekcijskem platnu vrtele čudovite fotografije Janeza Medveška ter verzi različnih avtorjev.

Drage mame! Hvala, ker nam stojite ob strani in nas imate rade!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi