Dr. Semir Osmanagić: Nova arheologija

V Knjižnici Domžale je v ponedeljek, 29. maja 2017, potekalo zanimivo predavanje dr. Semirja Osmanagića, ki trdi, da piramide niso služile kot grobnice. Gosta je predstavila prof. Irena Jarc, dolgoletna sodelavka dr. Semirja Osmanagića in organizatorka njegovih predavanj v Sloveniji.

Dr. Semir Osmanagić je v Knjižnici Domžale predaval ter hkrati predstavil svojo novo knjigo z naslovom: Nova arheologija: Megaliti in energija planeta. Z raziskovanjem piramid, ki se nahajajo v „dolini bosanskih piramid v Visokem“ pri Sarajevu, je pričel leta 2005. Trdi, da piramide niso služile kot grobnice. Sodobne meritve dokazujejo, da je piramida Sonca, s celotnim kompleksom podzemnih, prazgodovinskih rovov Ravne in drugih piramidalnih zgradb, močan sevalnik energije. Tu se nahajajo piramida Sonca, ki je visoka 220 m, piramida Meseca, piramida Bosanskega Zmaja, Hram matere Zemlje, piramida Ljubezni ter Tumulus. 

Sodobne meritve dokazujejo, da je piramida Sonca, s celotnim kompleksom podzemnih, prazgodovinskih rovov Ravne in drugih piramidalnih zgradb, močan sevalnik energije … Zelo intenzivno delo na piramidah, meritve, kopanje rovov, izkopavanje teras in velikih blokov, ki tvorijo piramide v dolini bosanskih piramid v Visokem pri Sarajevu, kjer dela potekajo v poletnih mesecih že od leta 2005, je na zelo poučno in s slikami podkrepljeno predavanje pritegnilo veliko število obiskovalcev, ki smo z zanimanjem poslušali dr. Semirja Osmanagića, kako z zanosom govori o piramidah in o delu na njih, mu jih pa svetovna "stroka" ne prizna, da so to, kljub meritvam in izmeram priznanih arheologov in etologov, fizikov in še marsikaterih drugih, prave piramide. Seveda, če bi priznali, da datiranje bosanskih piramid sega za 30 tisoč let v preteklost, bi egiptovske piramide izgubile ves ugled, zgodovina pa bi se morala pisati na novo. Toda kot trdi dr. Osmanagič, so po njegovem tudi egiptovske piramide mnogo starejše, kot pa mislijo, da so, a jih ne dajo izmeriti z datiranjem ter z sevalnimi napravami. Kajti bosanske piramide imajo veliko zdravilnega sevanja, ki seva navpično v nebo na vrhu piramide. Marsikaj so odkrili v notranjosti rovov, ki jih izkopavajo in vsi ti rovi ki jih je odkopanih do sedaj 1800 metrov, tvorijo energijsko močno sevanje. Dr. Osmanagić trdi, da piramide niso služile kot grobnice. Sodobne meritve dokazujejo, da je piramida Sonca, s celotnim kompleksom podzemnih, prazgodovinskih tunelov Ravne in drugih piramidalnih zgradb v Visokem, močan sevalnik energije. To odkritje pa je pomembno tudi zaradi neverjetnih zdravilnih učinkov teh energij. Zadrževanje v polju piramid in v podzemnih labirintih, dokazano razvija človekovo avrično polje in tako pospešuje njegov razvoj. Po intenzivnem arheološkem izkopavanju in analiziranju vzorcev, je potrdil svojo teorijo, da gre za najstarejše in največje piramidne zgradbe na planetu, narejene iz najkakovostnejšega betona.

"Piramide so najstarejši, najpopolnejši energetski stroji. Grajene so bile zato, da pritegnejo pozitivno energijo iz vesolja, jo predelajo in nato oddajajo v svojo okolico. Namenjene so ohranjanju vitalnosti človeških celic, obnavljanju energije v telesu, vzdrževanju naravne harmonije in zdravja," je dejal dr Osmanagić ter pridodal: "V tunelih Ravne, ki se razprostirajo na področju 10 km pod piramidami, so znanstveniki izmerili številne energetske fenomene. Schumannova resonanca 7,83 Hz je enaka osnovni zemeljski resonanci in je idealna za vse življenje na planetu. Koncentracija negativnih ionov, ki čistijo atmosfero od bakterij in virusov, je nekaj desetin višja od povprečne, kar razloži blagodejni učinek na naše telo. Pod njenim vplivom najbolje razvijamo svoje fizične, umske in duhovne čute ter sposobnosti. Visoka prisotnost negativnih ionov povečujejo tudi prisotnost kisika v krvi in možganih. Celice se lahko ponovno obnovijo in prevzamejo svojo funkcijo."

Veliko zanimivega smo slišali, tudi obiskovalce je zanimalo marsikaj, zato ni manjkalo vprašanj. Irena Jarc, ki vsako leto vodi pet do šest skupin k bosanskim piramidam, se je ob koncu predavanja zahvalila dr. Semirju Osmanagiću za izčrpno predstavitev ter mu zaželela še naprej polne dvorane po Sloveniji, kjer bo predaval še te dni, hkrati pa mu je zaželela obilo zdravja ter pokončne drže kljub polenom, ki mu jih mečejo pod noge. Seveda pa vse najboljše za rojstni dan, ki ga je slavil ravno na dan predavanja v Knjižnici Domžale. 

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi