Domžalskih sedem ponovno na domačem odru

Projekt D7

Po odmevnem koncertu septembra 2018, se je domžalskih sedem vrnilo na domači oder. Komajda leto dni po prvem koncertu so se srečali v nepričakovanih novih vlogah: iz študentov in sveže pečenih umetnikov so se prelevili v zagrete pedagoge, izkušene orkestraše, strastne soliste. Zgodbe sedmih glasbenih popotnikov sega čez meje Evrope, kar se odraža tudi v letošnjem programu. Njihove zgodbe, ujete med avstrijsko tradicijo in švedsko alternativo, opisujejo še italijansko sladkobo, rusko melanholijo, švicarsko mitološko zapuščino in argentinsko eksotiko.

V Kulturnem domu Franca Bernika je v soboto, 14. septembra 2019, potekal odličen koncert, ki so ga pripravili še pred kratkim študenti in sveže pečeni umetniki, danes pa že zagreti pedagogi, izkušeni  orkestraši in strastni solisti. Zasedba domžalskih glasbenikov v sestavi: Vita Peterlin (violončelo), Katarina Kozjek (violončelo), Jerica Pavli (flavta), Miha Kosec (klarinet), Nejc Pirnat (kitara), Erik Košak (Rog) in umetniški vodja Sebastian Bertoncelj (violončelo), je odigrala dela, ki so jih napisali svetovni skladatelji Svante Henryson, njegovo delo Off pist-suita za klarinet in violončelo sta zaigrala Katarina Kozjek in Miha Kosec,  Wolfgang Amadeus Mozart, delo Dui za horn in violončelo KV487 -izbor sta zaigrala Vita Peterlin in Erik Košak, Niccolò Paganini, čigar dela I Allegro con brio, Il Minuetto, Ill Andante Larghetto ter IV Rondo so zaigrali Jerica Pavli, Nejc Pirnat in Sebastian Bertoncelj, dela skladateljev Gioachino Rossini, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Astor Piazzolla je vseh sedem glasbenikov zaigralo skupaj kot orkester, za konec pa so odigrali »Odmeve spominov« Tomaža Habeta, ki se je mladim glasbenikom na odru tudi zahvalil za izvrstno odigran koncert.

Ob koncu koncerta se je Sebastian Bertoncelj zahvalil vsem glasbenikom, ki so si vzeli čas ter se iz evropskih mest za ta koncert vrnili na oder domžalskega kulturnega doma. Vsa zahvala je šla tudi Kulturnemu domu Franca Bernika Domžale, ki je odstopil dvorano za izvedbo koncerta ter Občini Domžale, ki je donirala sredstva za izvedbo koncerta.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar

Tagi