Domžalski komorni zbor je Domžalčanom tudi letos podaril prelepo božično darilo

Domžalski komorni zbor je letos že tridesetič Domžalčanom podaril prelepo božično darilo in s tem polepšal prihod Gospodovega rojstva. V cerkvi Marije Vnebovzete v Domžalah so pevke in pevci izvedli vsakoletni božični koncert, ki vedno prinese polno novosti, tako na glasbenem, kot v izboru pesmi, ki jih zapojejo obiskovalcem koncerta.

V ponedeljek, 25. decembra 2017, so nas pevke in pevci Domžalskega komornega zbora ponovno presenetili z odličnim izborom pesmi, ki so jih zapeli s prefinjenimi glasovi. Njihovo ubrano petje je pod vodstvom novega zborovodje Gregorja Klančiča, v prijetno akustični domžalski cerkvi napolnilo vse kotičke. Obiskovalci božičnega koncerta smo lahko prisluhnili božičnim pesmim slovenskih in tujih skladateljev. Slišali smo božične pesmi, ki so jih napisali M.Praetorius, H. Schütz, F. Biebl, J. Sandström, F. Poulenc, I,Gallus, L. Mav in F. Gruber.

S svojim petjem so pevke in pevci Domžalskega komornega zbora tudi tokrat navdušili polno cerkev obiskovalcev koncerta, ti pa so jih za vsako pesem nagradili z dolgim aplavzom. Dirigent Gregor Klančič pa je svoj debi izpeljal izvrstno. Pevcem Domžalskega komornega zbora so se pridružili tudi Trobilni kvartet, na orglah pa jih je spremljal Rok Rakar. Program je povezovala Ana Lamberšek.

Ob koncu so se zahvalil vsem nastopajočim, župniku mag. Klemnu Svetelju, ki prijazno odstopi domžalsko cerkev za izvedbo vsakoletnega božičnega koncerta, pa tudi poslušalcem, ki so domžalsko cerkev napolnili do zadnjega kotička in uživali v petju in igranju, ki so nam ga priredili nastopajoči in nam polepšali miren in blagoslovljen božični dan.

Gregor Klančič, novi zborovodja Domžalskega komornega zbora je svoj debi izpeljal izvrstno.

Domžalski komorni zbor (kratica DKZ) je ljubiteljski komorni pevski zbor in društvo s sedežem v Glasbeni šoli Domžale (Kulturni dom Franca Bernika). Nastal je leta 1987, ko je nekaj članov Domžalskega okteta ustanovilo mešani oktet. Slednji se je leta 1988 uradno preimenoval v Domžalski komorni zbor.

V juniju 1987 je deset pevk in pevcev že nastopilo na srečanju oktetov v Šentjerneju. Velika želja po petju in druženju v okviru zbora je bila neizmerna. Tako se je zbor že novembra 1987 udeležil gorenjskega srečanja gorenjskih komornih skupin v Kranju. Za božič je že samostojno koncertiral v župnijskih cerkvah v Dobu in Domžalah, januarja 1988 pa v Mengšu, na Homcu in v Kamniku ter bil tako med prvimi, ki je prirejal božične koncerte.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi