Domžalska premiera novega slovenskega mladinskega filma Pojdi z mano

V četrtek, 1. decembra 2016, je v polni dvorani Mestnega kina Domžale potekala domžalska premiera novega slovenskega mladinskega filma z naslovom "Pojdi z mano". Topla in napeta zgodba o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu, ki nam izvirno postavlja vprašanje, kaj se zgodi, ko v današnjem svetu odpove tehnologija.

Po ogledu filma je sledil pogovor z ustvarjalci in igralci filma, ki ga je vodil Jure Matičič. Tako so se pogovoru odzvali režiser Igor Šterk ter igralci Ivan Vastl, Mak Tepšić, Ronja Matijevec Jerman in Matija David Brodnik. Producentka Petra Vidmar pa je prinesla pet darilnih vrečk za tiste, ki so si prvi upali zastaviti vprašanja filmski ekipi. Seveda je bilo v zraku veliko rok, vprašanja so kar deževala. Kako so snemali, kje so snemali, o strahu …

»Moja želja v osnovi je bila narediti res dober mladinski film, a vendar takšen, da bi ga z veseljem gledale vse generacije. Imeli smo srečo, da smo odkrili štiri res izjemne mlade igralce, ki ponesejo film in ob katerih njegova zgodba res oživi. Prečesali smo vso državo in film posneli na spektakularnih prizoriščih ter tako pokazali Slovenijo, kot je še nismo videli.« je dejal režiser Igor Šterk.

Zgodba o štirih najstnikih, ki se v iskanju najboljše fotografije za šolski natečaj iz domačega urbanega okolja odpravijo za njih povsem tuj podeželski svet. Pot jih zanese v odročne hribe, kjer se na videz preprosto fotografiranje naravnih lepot spremeni v boj za golo preživetje. Tja jih popelje Manc, ki mu grozi izključitev iz šole zaradi domnevne tatvine. Sam bi predvsem rad podoživel otroštvo, ki ga je v tistih hribih preživel z dedkom. Pridružijo se mu sošolci Mina, Oto in Špurč. Mina, razvajena hči igralke in dirigenta, se v tujem okolju prva zlomi, ob strani pa ji stoji Oto, preudaren fant, ki je vanjo zaljubljen. V neobljudenem svetu se tudi Špurč, sin premožnega avtoličarja, spremeni v strahopetnega razvajenca in na koncu je prav Manc tisti, ki jih varno vodi domov. Topla in napeta zgodba o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu, ki nam izvirno postavlja vprašanje, kaj se zgodi, ko v današnjem svetu odpove tehnologija.

Res film vreden ogleda, predvsem za osnovnošolce in mladino, saj so igralci stari od 13 do 15 let. Veselje se je nadaljevalo v preddverju Mestnega kina Domžale, kjer so mladi gledalci na plakate dobili avtograme od igralcev.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi