Domžalska premiera filma Drevo

V petek zvečer smo si v mestnem kinu Domžale ogledali dramo, ki nosi naslov Drevo. Film je režirala Sonja Prosenc, ki je scenarij za film napisala skupaj z Mitjo Ličen. V filmu so igrali Katarina Stegnar, Jernej Kogovšek, Lukas Matija Rosas Uršič, Saša Pavlin Stosić, Suad Fazli, Osmani Valdet.

Zgodba se vrti o otrocih, ki zaradi maščevanja, ki grozi njihovi družini, odraščajo ujeti za zidovi lastnega doma. Za vse pa je krivo veliko drevo, zato tudi naslov filma Drevo. Film je vreden ogleda. Kot smo izvedeli po filmu, je vse dogajanje posneto v Sloveniji okoli Nove Gorice, drevo pa so našli v vasici pod Nanosom.

Na pogovoru o filmu, ki je sledil premieri, in ki ga je vodil Matjaž Marinič, so sodelovali režiserka filma Sonja Prosenc, direktor fotografije Mitja Ličen ter producent Rok Sečen. Izvedeli smo marsikaj zanimivega in po kakih študijah in zgodbah je nastajal film, ki je prejel kar nekaj odmevnih nagrad, kot je Vesna za najboljšega igralca 2014, Vesna za najboljšo fotografijo 2014, Vesna za najboljšo glasbo 2014,

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi